• Jeugd-update: de Pijlstaarters zijn gearriveerd!

    Posted on februari 9, 2016 by in jeugd, nieuws

    jeugdtataTerwijl de Hoge Heren van het Schaken met sigaren en cognac de Samenvoeging der Vereenigingen tot Oud Zuylen Utrecht aan het vieren zijn, voltrekt zich aan de onderkant van de vereniging een kleine revolutie. Aan de denkbeeldige stoelpoten wordt door een nieuwe generatie schakers gezaagd. Met de komst van de kleine Kobe (hij neemt elke week aan kracht toe, zijn ongeduld is zijn grootste tegenstander) is een lichting Pijlstaarters bij Oud Zuylen (en Utrecht) neergestreken.
    Na Kobe kwam Job (welkom) en na hem deze week maar liefst vier jonge spelers. Twee mannekes en twee meisjes (Judith deed een rondedansje). Jan heeft deze vier pupillen tot de zomer onder zijn hoede om ze stap 1 van het schaken bij te brengen. Het hele traject is een verdienste van de moeder van Kobe en Aad?die bij de directie van De Pijlstaart een gewillig oor vonden voor dit traject. Er zijn contacten met nog twee lagere scholen voor een vergelijkbaar traject. Het wordt druk tussen half 7 en half 8.

    Dus Ed, Harm-Theo en anderen: leegt het glas, grijp de studieboeken anders worden je stukken binnenkort door kleine mensenhanden gegrepen.

Comments are closed.