jeugd

Jeugd seizoen 2012-2013

De jeugd speelt elke dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur, in het Huis aan de Werf.

Jullie jeugdleider was Jan van Tongeren.

Op 18 juni vond de prijsuitreiking plaats en op 25 juni was er voor de laatste keer jeugdschaak.

Wat de externe competitie betreft kun je de eindstand van de jeugd en van Oud Zuylen 3 (het achtste) vinden op www.sgs-schaakbond.nl/ competitie viertallencompetitie Klasse 2c en jeugdclubcompetitie Cat.C-2e Klasse A.


Op 4 juni is er geoefend voor de examens die op vrijdag 28 juni door een aantal jeugdleden worden afgelegd.

De laatste ronde van de interne jeugdcompetitie werd op 11 juni gespeeld. Hier volgen de uitslagen:

wit zwart uitslag
Roland Boittin Marc Bos 1 – 0
Mete Yildirim Sil Sporken 1 – 0
Fatima Eldahef Oumaima Eldahef 0 – 1
Seanan Beune Lennart Oron rem
Marijn Prins Roos van Eeden 0 – 1

Door deze resultaten is de eindstand:
Stand en naam gespeeld en score
1. Luca Zaat 24 – 20½
2. Marc Bos 26 – 14½
3. Roos van Eeden 20 – 13½
4. Roland Boittin 20 – 13
5. Marijn Prins 20 – 10½
6. Seanan Beune 13 – 9½
7. Lennart Oron 21 – 9
8. Guus van Eeden 10 – 6½
9. Oumaima Eldahef 23 – 6
10.Mete Yildirim 11 – 5
11.Fatima Eldahef 23 – 5
12.Vova Movsessian 12 – 4
13.Antonio Movsessian 11 – 3
14. Sil Sporken 7 – 1

LUCA IS DUS ZEER OVERTUIGEND JEUGDKAMPIOEN VAN OUD ZUYLEN GEWORDEN.
Van harte gefeliciteerd, Luca! Je hebt met 20,5 punten uit 24 partijen een geweldige prestatie geleverd!

Marc heeft maar liefst 26 partijen gespeeld. Zodoende wist hij 14,5 punten te bemachtigen en de tweede plaats te veroveren.
Roos volgt met 13,5 uit 20 op de derde plaats. Haar voorsprong op Roland bedraagt slechts een half puntje.
Marijn, Seanan en Lennart vormen de middenmoot.Marijn had ik iets hoger ingeschat.Misschien laat hij dat het volgende seizoen wel zien. Seanan heeft 9,5 punten uit 13 partijen en dat is best wel goed. Lennart speelt goede partijen, maar geeft in een gewonnen positie de winst nog wel eens uit handen door bijv. pat. Hij is dit seizoen toch sterker geworden en die ontwikkeling zal zich zeker voortzetten.
Ook Fatima en Oumaima zijn beter gaan spelen. Ze werken allebei goed uit Stap 1.
Mete leert snel en doet enorm zijn best.Hetzelfde kan van Sil gezegd worden. Hij is het jongste lid van Oud Zuylen. Ik ben ervan overtuigd dat Sil al in de nabije toekomst voor menigeen een moeilijke tegenstander zal worden.


Op dinsdag 28 mei werd ronde 28 van de interne jeugdcompetitie gespeeld. De nummers 2, 3 en 4 van de ranglijst waren afwezig en speelden dus niet.
De uitslagen van ronde 28:

wit zwart uitslag
Lennart Oron Marijn Prins 0 – 1
Sil Sporken Fatima Eldahef 0 – 1
Oumaima Eldahef Seanan Beune 0 – 1
Luca Zaat Erik Corneth 0 – 1
Mete Yildirim Jan van Tongeren rem


Oud Zuylen 3 (viertallen), ook wel het achtste genoemd, speelde op 17 mei de laatste competitiewedstrijd tegen Moira Domtoren. Aanvankelijk ging het aan alle borden gelijk op, maar naarmate de avond vorderde kwamen Guus en Roos er steeds minder gunstig voor te staan. Uiteindelijk verloren ze na taai verzet hun partij.
Arend van de Lagemaat en Roland Boittin stonden er na ruim twee uren spelen gunstig voor.Er was zeker kans op een gelijk spel, maar in de eindfase blunderden ze allebei. Zowel Arend als Roland raakten daardoor een toren kwijt en weg waren de winstkansen. Roland wist het nog op remise te houden, maar Arend verloor.De eindstand werd dus 3,5 – 0,5 in het voordeel van Moira Domtoren.

Ronde 27 voor de interne competitie werd gespeeld op 21 mei. Roos en Luca speelde tegen elkaar en enigszins verrassend eindigde deze partij in een overwinning voor Roos.

De uitslagen van ronde 27:

wit zwart uitslag
An tonio Movsessian Roland Boittin 0 – 1
Vova Movsessian Marc Bos 0 – 1
Luca Zaat Roos van Eeden 0 – 1


Ronde 26 van de interne jeugdcompetitie werd op 14 mei gespeeld. De nummers 1 en 2 op de ranglijst speelden tegen elkaar en het was Luca die er met de winst vandoor ging. Luca staat nu zeven punten voor op Marc en is nu al zeker van het kampioenschap bij de jeugd. De strijd om de tweede plaats is nog niet beslist.Marc staat twee punten voor op Roos en Roland heeft een halve punt minder dan Roos.
De uitslagen van ronde 26 zijn:

wit zwart uitslag
Fatima Eldahef Antonio Movsessian 0 – 1
Mete Yildirim Roos van Eeden 0 – 1
Vova Movsessian Lennart Oron 1 – 0
Marc Bos Luca Zaat 0 – 1
Jan Sil Sporken 0 – 1 (oefenpartijtje)


Op 23 april werd voor de interne competitie ronde 25 gespeeld.Door een onwillige computer komen de uitslagen van deze ronde erg laat.Hier komen ze dan:

wit zwart uitslag
Fatima Eldahef Roland Boittin 0 – 1
Vova Movsessian Luca Zaat 0 – 1
Sil Sporken Roos van Eeden 0 – 1
Marc Bos Antonio Movsessian 1 – 0
Oumaima Eldahef Mete Yildirim 0 – 1

Vrijdag 17 mei speelt Oud Zuylen 3 (viertallen) de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Moira Domtoren. Het betreft een wedstrijd die voor 10 mei gepland was, maar op verzoek van Moira Domtoren wordt het dus 17 mei.Als het team compleet is zullen Guus van Eeden, Arend van de Lagemaat, Roos van Eeden en Roland Boittin spelen.


Voor de interne competitie, ronde 24, werden op 16 april vijf partijen gespeeld. De uitslagen zijn:

wit zwart uitslag
Marc Bos Antonio Movsessian 1 – 0
Lennart Oron Vova Movsessian 1 – 0
Roland Boittin Luca Zaat 0 – 1
Sil Sporken Mete Yildirim 0 – 1
Guus van Eeden Marijn Prins 0 – 1

Op 16 april werd de wedstrijd Oud Zuylen 3 (het achtste) – ZZC 2 voor de SGS Viertallencompetitie 2e Klasse Groep 2C gespeeld. De wedstrijd eindigde helaas in een nederlaag voor Oud Zuylen.
Roland Boittin schonk niet voldoende aandacht aan zijn verdediging en verloor zijn partij vrij snel. Guus en Roos van Eeden speelden degelijke partijen en bereikten allebei remise.
En dan Arend! Hij vocht aan bord twee voor een goed resultaat, maar gaf de strijd tenslotte toch op. Het spannende eindspel waarin hij het met drie pionnen en een loper moest opnemen tegen vijf pionnen bood volgens Arend geen uitzicht meer op remise. Omstanders beweerden na afloop van de partij dat Arend zeker remise had kunnen bereiken en misschien zelfs wel winst. Arend geloofde dat niet en hij was bepaald niet de enige. De meningen waren dus zeer verdeeld. De wedstrijd werd met 3 – 1 verloren..

Vrijdag 19 april speelde het jeugdteam Oud Zuylen C1 in Cat.C-2e Klasse de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Hoogland C1 in Hoogland. Alle teams uit bovengenoemde klasse speelden in Hoogland een gezamenlijke slotronde.
Luca wist nog remise te bereiken door herhaling van zetten. Marijn blunderde en raakte zijn dame kwijt. Marc verloor ook nog al snel omdat hij niet genoeg oog had voor zijn verdediging.
Vova verdedigde zich taai en zijn partij duurde het langst. Hij was dicht in de buurt van remise, maar gaf tenslotte toch op. Zo ging deze wedstrijd met 3,5 – 0,5 verloren.
Het idee van een gezamenlijke slotronde lijkt leuk, maar voor degenen die klaar zijn met spelen blijkt het toch moeilijk te zijn om te wachten tot alle partijen zijn afgelopen. Daarna zou de huldiging van het kampioensteam plaats vinden. Dat duurde te lang, want na een half uur was me al minstens tien keer gevraagd wanneer we nu weer naar huis zouden gaan. Tenslotte zijn we maar vertrokken zonder de huldiging af te wachten. Misschien niet zo sportief en ik heb mijn excuses daarvoor aangeboden. Men had echter wel kunnen voorzien dat het zo zou lopen.Bovendien was er niet veel gelegenheid om iets fatsoenlijks te drinken of te eten, terwijl velen vanwege het vroege aanvangstijdstip van die slotronde nog niet gegeten hadden . Wat mij betreft is deze gezamenlijke slotronde in deze vorm niet voor herhaling vatbaar.


In de afgelopen weken werden de volgende partijen gespeeld:

wit zwart uitslag
19 maart ronde 20
Oumaima Eldahef Fatima Eldahef 1 – 0
Marc Bos Mete Yildirim 1 – 0
26 maart ronde 21
Antonio Movsessian Luca Zaat 0 – 1
Marc Bos Roos van Eeden 1 – 0
Lennart Oron Marijn Prins 1 – 0
Roland Boittin Mete Yildirim 1 – 0
2 april ronde 22
Marc Bos Lennart Oron remise
Vova Movsessian Oumaima Eldahef 1 – 0
Sil Sporken Fatima Eldahef 0 – 1
9 april ronde 23
Antonio Movsessian Lennart Oron 0 – 1
Roland Boittin Marijn Prins remise
Luca Zaat Mete Yildirim 1 – 0
Sil Sporken Oumaima Eldahef 0 – 1
Fatima Eldahef Marc Bos 0 – 1
Guus van Eeden Vova Movsessian 1 – 0

Opvallend is de opmars van Marc Bos. Hij heeft bij de jeugd het grootste aantal partijen gespeeld en dan is de kans om een flink aantal punten te halen groter dan wanneer je maar weinig speelt.De laatste weken heeft Marc met een score van 3,5 punten uit vier partijen laten zien dat hij goed bezig is.
Sil Sporken is ons nieuwe jeugdlid. Hij kent de loop van de stukken al en is erg enthousiast. Hij gaat graag in de aanval en vergeet dan dat hij ook moet verdedigen.Om snel ervaring op te doen doet hij ook mee in de interne competitie.Hartelijk welkom Sil !

Oud Zuylen 3 (viertallen), in onze schaakclub Oud Zuylen 8 genoemd, behaalde op 2 april een prachtige overwinning op Doredenkers 2. Aanstaande dinsdag speelt dit team thuis tegen ZZC 2. Bij winst bestaat de mogelijkheid dat ons viertal naar de tweede plaats van Groep 2C in de 2e Klasse klimt.
De laatste wedstrijd van dit seizoen is de uitwedstrijd tegen Moira-Domtoren.Deze ontmoeting is verplaatst van 10 mei naar 17 mei (op verzoek van Moira-Domtoren)

Tenslotte wil ik Erik Corneth bedanken. Tijdens mijn afwezigheid is de interne jeugdcompetitie gewoon doorgegaan en is er les gegeven.Ook Guus van Eeden heeft daarbij geholpen. Bedankt Guus!


Voor de interne competitie van 19 maart werden slechts twee wedstrijden gespeeld. Oumaima Eldahef versloeg haar zus Fatima,terwijl Marc Bos revanche nam op Mete Yildirim van wie hij op 12 maart had verloren.

Voor de externe competitie speelde het jeugdteam, Oud Zuylen C1 tegen koploper Vegtlust C2. Vegtlust bleek te sterk voor Oud Zuylen. Luca, Seanan en Lennart verloren hun partijen, hoewel ze allen verwoed tegenstand boden.
Marijn speelde een bijzonder goede partij. In het eindspel gaf hij zijn tegenstander geen schijn van kans en won dus zeer overtuigend. Zo werd de uitslag 3 – 1 in het voordeel van Vegtlust.

In de viertallencompetitie had Oud Zuylen 3 weinig in te brengen tegen Ameide 1. Roland had zijn dag niet hoewel hij nog wel aardig uit de opening kwam. Guus en Roos knokten lang voor een goed resultaat, maar het mocht niet baten.
Arend speelde een prima partij. Hoewel zijn tegenstander qua materiaal in het voordeel was wist Arend toch overeind te blijven.
Arend bood remise aan. Zijn tegenstander mompelde dat hij nog even door wilde gaan, maar een zet later zag hij in dat winst er niet meer in zat en bood toen zelf remise aan. De wedstrijd eindigde dus in een 3,5 – 0,5-overwinning voor Ameide.


De opkomst bij de jeugd was deze keer (12 maart)nogal matig. Daarom konden er voor de interne competitie slechts vier partijen worden gespeeld. En daarbij hadden we de hulp van Erik Corneth nodig die bereid was tegen Marijn Prins te spelen.

De uitslagen van ronde 19 op 12 maart 2013:

wit zwart uitslag
Mete Yildirim Luca Zaat 0 – 1
Marijn Prins Erik Corneth 0 – 1
Lennart Oron Roland Boittin 0 – 1
Oumaima Eldahef Roos van Eeden 0 – 1

Luca gaat in de interne jeugdcompetitie aan kop en handhaafde zijn voorsprong die niet meer in te halen lijkt.
Gezegd moet worden dat Mete goede tegenstand bood. Dat zelfde kan gezegd worden van Oumaima. Ook zij gaf zich niet snel gewonnen in haar partij tegen Roos.Lennart speelde een beetje te snel tegen Roland en dat werd hem ten slotte fataal.
Wat de stand op de ranglijst betreft moet er even iets worden recht gezet. Oumaima en Fatima hebben na controle van de uitslagen na ronde 19 allebei 3 punten. Een uitslag tussen beide zussen was foutief verwerkt. Oumaima heeft tot nu toe wel een partij meer gespeeld dan haar zus.


Dinsdagavond 5 maart was de opkomst bij de jeugd vrij goed. Alleen de gebroeders Movsessian ontbraken zonder bericht terwijl Luca Zaat zich ziek had afgemeld. Voor de interne competitie werden de volgende partijen gespeeld:

18e ronde op 5 maart 2013

wit zwart uitslag
Mete Yildirim Marc Bos 1 – 0
Oumaima Eldahef Roland Boittin 0 – 1
Lennart Oron Roos van Eeden 0 – 1
Fatima Eldahef Seanan Beune 0 – 1
Guus van Eeden Marijn Prins 0 – 1

Veel overwinningen met zwart! Verrassend is de overwinning van mete op Marc te noemen. Compliment aan Mete!
Oumaima speelde goed tegen Roland en wist lang stand te houden. Maar de ervaring van Roland gaf tenslotte de doorslag. Lennart tegen Roos was aanvankelijk een gelijkopgaande wedstrijd. Misschien speelde Lennart iets te snel en dan ben je bij Roos aan het verkeerde adres. Winst voor Roos dus.
Seanan won van Fatima, maar gezegd moet worden dat Fatima goed tegenstand bood. Marijn versloeg Guus en dat mag
toch wel de tweede verrassing van de avond worden genoemd!

Van de heer Wakkee, competitieleider van de SGS, kreeg ik bericht dat het niet opkomen van Oud Zuylen C1 tot gevolg heeft dat de wedstrijd tegen Denk en Zet Advisor C1 reglementair met 4 – 0 verloren is en Oud Zuylen een boete wordt opgelegd van 11,50 Euro. Jammer, maar terecht. Ik hoop dat we dit nooit meer meemaken. Voor het volgend seizoen zullen we – als we weer meedoen in de externe jeugdcompetitie – steviger afspraken moeten maken.


Op 26 februari is er niet voor de interne jeugdcompetitie gespeeld.
Erik Corneth speelde simultaan tegen twaalf jeugdleden en dat verliep heel goed. Uiteindelijk speelde Lennart Oron remise terwijl Luca het heel lang volhield, maar tenslotte opgaf omdat hij naar huis moest om zijn huiswerk af te maken. Luca stond er toen niet zo goed meer voor ,maar verdient toch een compliment, omdat hij een goede partij speelde.
Natuurlijk wil ik Lennart feliciteren met het door hem bereikte resultaat.
Erik wil ik graag bedanken voor zijn bereidheid simultaan te willen spelen. De sfeer was uitstekend en wat dat betreft kunnen we terugzien op een zeer geslaagde avond.

Op diezelfde avond heb ik de spelers van Oud Zuylen C1 nogmaals verzocht om op vrijdag 1 maart om 18.15 uur aanwezig te zijn in de Boorstraat om op die plaats te vertrekken naar Vinkeveen waar tegen Denk en Zet Advisor C1 gespeeld moest worden. Tot mijn grote ergernis kwamen maar twee van de vier spelers opdagen, terwijl toch iedereen beloofd had te komen. Ik heb toen maar naar de jeugdleider van Denk en Zet gebeld om mee te delen dat Oud Zuylen C1 niet zou komen. Een erg treurige gang van zaken. Wat de gevolgen voor het jeugdteam zijn weet ik nog niet. Ik heb er nog steeds een rot gevoel over.

 


 

Dinsdag 12 februari werd de 17e ronde gespeeld voor de interne jeugdcompetitie. De opkomst viel niet tegen.
De uitslagen:

wit zwart uitslag
Guus van Eeden Roland Boittin 1-0
Lennart Oron Marc Bos 0-1
Luca Zaat Marijn Prins 1-0
Fatima Eldahef Roos van Eeden 0-1
Oumaima Eldahef Mete Yildirim rem

In de uitslagen en de stand zien we een nieuwe naam! Mete Yildirim heeft zich aangemeld als lid en speelde meteen al zijn eerste partij in de interne jeugdcompetitie. Dat werd remise door pat. We heten Mete ook hier in dit verslag hartelijk welkom en wensen hem op onze club veel plezier toe.

Oud Zuylen 3 (viertallen), bij ons het 8e genoemd, bestaat uit oudere jeugdspelers. Op 19 februari stond voor dit viertal de uitwedstrijd in de 2e klasse C tegen Doredenkers 2 op het programma. Door afzeggingen in verband met wintersportvakanties is deze wedstrijd uitgesteld. Die wordt nu op 2 april gespeeld.
De SGS is daar al van op de hoogte gesteld.

Het jeugdteam Oud Zuylen C1 speelt op vrijdag 1 maart een competitiewedstrijd in Vinkeveen tegen Denk en Zet Advisor C1 in de Jeugd Cat.C ,2e klasse, Groep A.


Voor de interne competitie van de jeugd stond op 29 januari ronde 15 op het programma.
De uitslagen van de drie gespeelde partijen zijn:

Wit zwart uitslag
Oumaima Eldahef Luca Zaat 0 – 1
Fatima Eldahef Erik Corneth rem
Marijn Prins Lennart Oron 1 – 0

Een aantal jeugdspelers waren niet aanwezig omdat ze met Oud Zuylen3 (het achtste) een uitwedstrijd speelden in Woerden.

Dinsdag 5 februari werd de 16e ronde van de interne jeugdcompetitie gespeeld. Jammer genoeg waren dat slechts drie partijen. Lennart was niet aanwezig wegens griep. Een aantal anderen liet om onbekende redenen verstek gaan.
Voeg daaraan toe dat ik ook een grote fout heb gemaakt door te vergeten dat Oud Zuylen C1 tegen SSC 1922 C1 moest spelen. Rond zeven uur stapten drie jonge Soestenaren tot mijn grote schrik onze speelzaal binnen.Terwijl ik dit schrijf schaam ik me weer!
In allerijl moest ik een viertal formeren. Dat viertal bestond uit Luca, Marc, Fatima en Oumaima. Bedankt dat jullie nog wilden spelen!

De uitslag van de wedstrijd:

Oud Zuylen C1 SSC 1922 C1 uitslag
Luca Zaat Mattias v.d. Wal 0 – 1
Marc Bos Bas Blokzijl 0 – 1
Oumaima Eldahef Bart Bergers 0 – 1
Fatima Eldahef niet opgekomen 1 – 0

Totaal: Oud Zuylen C1 – SSC 1922 C1 1 – 3

Diezelfde dinsdagavond (5 februari) werden er ook nog drie partijen voor de interne competitie gespeeld.
De uitslagen waren als volgt:

Wit zwart uitslag
Luca Zaat Guus van Eeden 1 – 0
Roos van Eeden Marc Bos 1 – 0
Fatima Eldahef Oumaima Eldahef 0 – 1


Op dinsdagmiddag 15 januari sneeuwde het langdurig. Daarom belde ik naar Schaakclub Woerden en deelde mee dat Oud Zuylen3 (viertallen) niet zou komen. De wedstrijd tegen Woerden1 is intussen verplaatst naar 29 januari. De reden waarom ik hier iets vertel over Oud Zuylen3 (viertallen) is gelegen in het feit dat dit team uit louter jeugdleden bestaat. Ik zal het dus nog vaker over ze hebben.
Op dinsdagavond van diezelfde datum kwamen er niet veel jeugdleden opdagen. Degenen die er wel waren vermaakten zich met een vriendschappelijk partijtje en schaakspelletjes.

Op 22 januari was het echter weer ernst! Er werden vier partijen gespeeld voor de interne competitie.De resultaten waren als volgt:

Wit zwart uitslag
Marijn Prins Seanan Beune 0 – 1
Marc Bos Roland Boittin 0 – 1
Luca Zaat Lennart Oron 1 – 0
Fatima Eldahef Oumaima Eldahef 0 – 1

De uitgestelde wedstrijd van 13 december in de Cat.C-2e klasse A tussen IJsselstein C1 en Oud Zuylen C1 werd donderdag 24 januari gespeeld. Het begon niet goed. Een van onze spelers was totaal vergeten dat hij moest spelen en was niet te bereiken. Met Luca en Marijn gingen we toch naar IJsselstein om te proberen de schade zoveel mogelijk beperkt te houden, want we zouden immers starten met een 0 – 1 achterstand! De jongens waren wat stil en daarom besloot ik te vertellen dat we in een eerdere competitie een keer met 3 – 1 gewonnen hadden, terwijl we ook toen met een 1 – 0 achterstand waren begonnen. Ik geloof dat mijn verhaal niet zo veel indruk maakte.
In IJsselstein zou Lennart Oron zich bij ons voegen. Dat gebeurde inderdaad en dat was een lichtpuntje, want met drie van de vier spelers kan er gespeeld worden. Bijzonder veel dank aan de vader van Lennart die erg veel moeite gedaan heeft om Lennart op tijd in IJsselstein te laten zijn.
Toen gebeurde het opzienbarende. Lennart kreeg toestemming om niet te hoeven noteren. Ulrich (vader van Lennart) en ik zaten nog maar net aan ons kopje koffie toen Lennart zijn arm opstak. Toen ik hem vroeg wat er aan de hand was antwoordde hij: “Het is mat”. Ik dacht dat hij verloren had, maar dat was geenszins het geval. Hij had gewonnen door een vlijmscherpe aanval waardoor de koning van zijn tegenstander geen kant meer op kon. Zo was door Lennart de stand 1 – 1 geworden (partij van 16 zetten) en het leek er wel op alsof Luca en Marijn daar extra moed uit putten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat zij toch al goed bezig waren, maar een grote meevaller was de overwinning van Lennart zeker. Luca wist in het eindspel zijn pluspion tot promotie te brengen (prima gedaan) en Marijn wist zijn stukken (hij had een overwicht aan materiaal) zo te positioneren dat de koning van zijn tegenstander geen kant meer uit kon. 3 – 1! Wie had dat kunnen denken? De blijdschap en de trots waren na afloop groot. Geweldig gedaan, jongens!


Op 8 januari 2013 waren acht jeugdleden aanwezig. De anderen hadden keurig afgezegd. Zo kon de geplande indeling worden gehandhaafd. Met enige spanning werd uitgezien naar de partij tussen Luca en Roos. Helaas maakte Roos al in het begin van de partij een verdedigingsfout en daar wist Luca wel raad mee.
Roland en Marijn speelden een aardige partij. Ze zijn ongeveer even sterk en ik achtte de kans op remise groot. Marijn wist ten slotte toch te winnen en kwam daarmee op zes punten uit tien wedstrijden. Hij is evenals Seanan bezig aan een opmars op de ranglijst.

Uitslagen van ronde 13 :

Wit zwart uitslag
Luca Zaat Roos van Eeden 1 – 0
Seanan Beune Oumaima Eldahef 1 – 0
Roland Boittin Marijn Prins 0 – 1
Fatima Eldahef Marc Bos 0 – 1


Ronde 12 werd op 18 december gespeeld. Erg verrassende uitslagen vielen er niet te noteren. Roland en Luca deelden het punt in een spannende partij.

De uitslagen:

Wit zwart uitslag
Seanan Beune Marc Bos 1 – 0
Roos van Eeden Guus van Eeden 0 – 1
Roland Boittin Luca Zaat remise
Oumaima Eldahef Marijn Prins 0 – 1
Fatima Eldahef Lennart Oron 0 – 1


Ronde 11 van de interne jeugdcompetitie zou op 4 december worden gespeeld. Dat is echter niet gebeurd. Vanwege Sinterklaas werde besloten dat de jeugdleden tegen Ed van Eeden konden schaken.
Ed had zich daartoe bereid verklaard. Simultaanschaken dus.
Tijdens het schaken konden er pepernoten en taaitaai gegeten worden en kregen de aanwezige jongeren een drankje naar keuze aangeboden. Voor iedereen was er ook een chocoladeletter. De sfeer was erg gezellig.
Ed won alle partijen.

Ronde 11 van de interne jeugdcompetitie werd op 11 december gespeeld. Ondanks de afwezigheid van vier jeugdleden van wie er zich slechts een had afgemeld werden er toch vier partijen gespeeld. De uitslagen daarvan zijn:

Wit zwart uitslag
Roos van Eeden Roland Boittin 1 – 0
Marijn Prins Marc Bos 1 – 0
Oumaima Eldahef Fatima Eldahef 1 – 0
Luca Zaat Guus van Eeden 0 – 1

Guus wist Luca te verslaan en dat was dan het eerste puntverlies van Luca. Maar Luca staat nog steeds heel stevig op de eerste plaats. Tegen Guus had hij een prima stelling opgebouwd (zo vertelde Guus me), maar een foutje werd hem fataal. Zoals ik al eerder vertelde doet Guus buiten mededinging mee aan de interne jeugdcompetitie. Hij speelt als er een oneven aantal spelers is en zorgt er zodoende voor dat iedereen een tegenstander heeft. Zijn hulp is dus van grote waarde.

 


 

In de tiende ronde van de interne jeugdcompetitie (27 november)werden vier partijen gespeeld.
Verrassend was de overwinning van Seanan op Roos. Seanan is dit seizoen goed op dreef.
Luca,Marijn,Vova en Antonio speelden in het jeugdteam tegen Vianen C1.

Uitslagen ronde 10

Wit zwart uitslag
Lennart Oron Fatima Eldahef 1 – 0
Marc Bos Oumaima Eldahef 1 – 0
Seanan Beune Roos van Eeden 1 – 0
Roland Boittin Guus van Eeden remise

Tegen Vianen C1 kwam ons jeugdteam er niet aan te pas. Luca speelde een spannende partij tegen Thomas Wielinga. Lange tijd was er sprake van evenwicht,maar uiteindelijk slaagde Thomas er in een pion te laten promoveren.
Marijn had in het eindspel een pion meer,maar slaagde er niet in om dit uit te buiten. Door herhaling van zetten eindigde de partij in remise.
Vladimir (Vova) speelde erg aanvallend en het zag er voor zijn tegenstander dreigend uit. Vladimir schonk echter te weinig aandacht aan zijn verdediging en dat werd hem fataal. Antonio was niet opgewassen tegen zijn tegenstander hoewel hij er alles aan deed om de schade te beperken.
Ten slotte was er geen houden meer aan en verloor hij zijn partij.

OUD ZUYLEN C1 ½ VIANEN C1
Luca Zaat 0 Thomas Wielinga 1
Marijn Prins ½ Edde Jansen ½
Vladimir Movsessian 0 Daan Timmers 1
Antonio Movsessian 0 Sebastiaan Meeuwsen 1

 


 

Op dinsdag 20 november waren voor de eerste keer in dit seizoen alle jeugdleden aanwezig. Daardoor was het mogelijk dat er in de negende ronde zes partijen werden gespeeld. Verrassend was het dat Lennart Oron met zwart van Antonio Movsessian wist te winnen.

Uitslag ronde 8 (13 november)

Marc Bos – Vova Movsessian 0 – 1

Uitslagen ronde 9 (20 november)

Wit zwart uitslag
Marijn Prins Guus van Eeden 0 – 1
Oumaima Eldahef Marc Bos 0 – 1
Vova Movsessian Roland Boittin 0 – 1
Antonio Movsessian Lennart Oron 0 – 1
Luca Zaat Seanan Beune 1 – 0
Roos van Eeden Fatima Eldahef 1 – 0

Ik meldde op 17 november dat Guus van Eeden voortreffelijk werk levert met zijn hulp bij de jeugd. Hetzelfde kan gezegd worden van Erik Corneth, Aad Schouten en Ed van Eeden. Reuze bedankt allemaal!
Roos en Luca hebben na hun competitiewedstrijden ook al eens oefenpartijen gespeeld tegen minder ervaren tegenstanders waarbij ze die tegenstanders dan waardevolle aanwijzingen gaven. Ook daarvoor dank!

 


De rondes 7 en 8 werden op 6 en 13 november gespeeld. Opmerkelijk in ronde 7 was de winst van Antonio op Vova.
In ronde 8 kwamen Roland en Roos remise overeen. Daardoor loopt Luca steeds verder uit op zijn concurrenten.
Een compliment aan Luca is hier wel op zijn plaats. Hij heeft tot nu toe nog geen steken laten vallen en schaakt heel geconcentreerd.

Uitslagen ronde 7 (6 november)

Wit zwart uitslag
Antonio Movsessian Vova Movsessian 1-0
Fatima Eldahef Marijn Prins 0-1
Oumaima Eldahef Lennart Oron 0-1
Marc Bos Luca Zaat 0-1

Uitslagen ronde 8 (13 november)

Wit zwart uitslag
Lennart Oron Seanan Beune 0-1
Roland Boittin Roos van Eeden 1/2-1/2
Luca Zaat Oumaima Eldahef 1-0
Fatima Eldahef Antonio Movsessian 0-1
Marc Bos Vova Movsessian —–

Van de partij Marc – Vova uit ronde 8 heb ik de uitslag niet. Zodra ik de uitslag heb zal ik die bekend maken en in de stand verwerken.

Guus van Eeden is hiet in de stand vermeld. Hij doet echter niet mee aan de competitie, maar speelt zo nu en dan mee als iemand geen tegenstander heeft. Guus helpt mee bij de jeugd en doet dat voortreffelijk. Hij is wat dat betreft niet de enige. Ik kom daar een volgende keer op terug.


Ook dit keer werden er voor de interne jeugdcompetitie vier partijen gespeeld.
Hier volgen de uitslagen van de zesde ronde (30 oktober).

Wit zwart uitslag
Luca Zaat Marc Bos 1 – 0
Roland Boittin Seanan Beune 1 – 0
Oumaima Eldahef Fatima Eldahef 0 – 1
Roos van Eeden Marijn Prins 1 – 0

Luca versloeg Marc, maar gemakkelijk ging dat niet. Uiteindelijk slaagde Luca erin een pion te laten promoveren en had het voor Marc geen zin meer om verder te spelen.
Maar zowel Luca als Marc speelden een prima partij.

 


Op 23 oktober werd de vijfde ronde van de interne jeugdcompetitie gespeeld. Door het niet aanwezig zijn of te laat komen van enkele jeugdleden kon er niet gespeeld worden volgens de gemaakte indeling. Er moest dus een nieuwe indeling gemaakt worden. De uitslagen van de gespeelde partijen zijn:

Wit zwart uitslag
Oumaima Eldahef Seanan Beune 0-1
Luca Zaat Fatima Eldahef 1-0
Marc Bos Lennart Oron 1-0
Marijn Prins Roos van Eeden 1-0

Marijn en Roos, de nummers 1 en 2 van het vorige seizoen, troffen elkaar in deze ronde en dit keer wist Marijn te winnen.
Dat was toch wel enigszins verrassend, maar het toont wel aan dat Marijn in het begin van deze competitie een te lage positie innam op de ranglijst.
Oumaima en Fatima streden dapper tegen tegenstanders met veel meer ervaring en verloren eervol.
Marc lijkt dit seizoen geconcentreerder te spelen en maakt daardoor minder fouten. Lennart was gedurende deze ronde wat minder goed op dreef dan we van hem gewend zijn. De volgende keer kan het weer beter gaan, Lennart!

 


Ronde 4 op 9 oktober van de interne jeugdcompetitie bracht de volgende uitslagen:

Wit zwart uitslag
Antonio Movsessian Roland Boittin 0-1
Vova Movsessian Luca Zaat 0-1
Lennart Oron Oumaima Eldahef 1-0
Fatima Eldahef Marc Bos 0-1

De winnaars kunnen gefeliciteerd worden met hun prestatie en dat doen we dan ook, maar ik wil dit keer ook de verliezers een compliment maken. Oumaima en Fatima schaken nog niet zo lang en dan valt het niet mee om te spelen tegen tegenstanders die veel meer ervaring hebben. Maar ik heb gekeken en ze hebben zich goed geweerd.
Antonio en Vova verloren weliswaar, maar ze speelden allebei toch een goede partij. De punten komen nog wel, jongens.

 


Op 2 oktober werd ronde 3 van de interne jeugdcompetitie gespeeld. Vier jeugdleden ontbraken waardoor er slechts drie partijen gespeeld konden worden.Daaronder wel de topper tussen Roos van Eeden en Luca Zaat.
Luca wist na een aanvankelijk gelijkopgaande strijd te winnen.
Hoe de competitie dit seizoen zal verlopen is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen, maar Luca en Roos zullen zeker tot de sterksten behoren, terwijl Roland en Marijn allebei in staat zijn om het Roos en Luca moeilijk te maken.
Guus van Eeden speelt soms ook mee in de interne jeugdcompetitie. De bedoeling is dat hij 1 keer tegen ieder jeugdlid speelt.Tegen de wat minder sterke jeugdspelers heeft hij dan ook een lesgevende taak.Hij zal dan soms uitleggen waarom ze een bepaalde zet beter niet hadden kunnen doen of welke zet beter zou zijn geweest.

De uitslagen van de derde ronde zijn:

Wit zwart uitslag
Seanan Beune Marc Bos 0-1
Roland Boittin Marijn Prins 1-0
Roos van Eeden Luca Zaat 0-1

 


Dinsdag 25 september stond ronde 2 van de interne jeugdcompetitie op het programma.
Helaas waren drie jeugdleden zonder tijdig af te zeggen niet aanwezig. Daardoor konden er van de zes geplande partijen slechts drie doorgaan en moest er opnieuw worden ingedeeld.
De uitslagen van de tweede ronde zijn:

Wit zwart uitslag
Marc Bos Marijn Prins 0-1
Seanan Beune Vova Movsessian 1-0
Luca Zaat Roland Boittin 1-0
Roos van Eeden Lennart Oron 1-0

 


Op 11 september 2012 is het schaakseizoen voor de jeugd van Oud Zuylen begonnen. Helaas viel de opkomst wat tegen. We besloten om de interne competitie op 18 september van start te laten gaan. Op de eerste schaakavond hebben we zo maar wat partijtjes gespeeld om een beetje warm te draaien. Als nieuw lid konden we Luca Zaat verwelkomen. Hij was al eerder lid van onze club, maar verhuisde naar schaakclub Utrecht omdat hij op dinsdagavond voetbaltraining had. Die training is nu op maandagavond en daarom besloot Luca weer om bij ons te komen schaken!

Op 18 september was gelukkig bijna iedereen aanwezig. Bij de start van dit seizoen hebben we drie jeugdleden meer dan bij het begin van het vorige seizoen. We begonnen enthousiast aan de interne competitie. De uitslagen van de eerste ronde zijn :

Wit zwart uitslag
Marc Bos Roos van Eeden 0-1
Vova Movsessian Antonio Movsessian 1-0
Lennart Oron Guus van Eeden 0-1
Marijn Prins Luca Zaat 0-1
Fatima Eldahef Oumaima Eldagef 1/2-1/2

Na de partijen volgde de schaaktraining.
Gelukkig waren er voldoende mensen om les te kunnen geven, zodat alles vlot verliep.
Nu nog even een dringend verzoek! Mail of bel even als je verhinderd bent om te komen!
Probeer ook op tijd te zijn. Als je te laat komt loop je de kans dat je niet meer kunt spelen voor de interne competitie. Er is dan opnieuw ingedeeld en je tegenstander speelt dan misschien al tegen een ander.

Jeugdleider Jan van Tongeren