• Jeugd doorgeefschaakkampioenschappen

  Posted on maart 23, 2016 by in jeugd

  knotsgekschaakDinsdag 22 maart verstoorden acht kleine en twee wat grotere schakers de rust in het meestal vredige speellokaal van Oud Zuylen. Maar liefst vijf partijen speelden de jeugdspelers. En dan ook nog met rare regels want ze speelden doorgeefschaak. In tweetallen waren de teams ingedeeld. Lennart nam zijn “vaste doorgeefpartner” Frits mee en er kwamen nog twee vriendjes, Merel en Thijs bij.

  De spelregels leken niet ingewikkeld: materiaal van je medespeler mag als een zet op je eigen bord worden ingebracht, niet met schaak, en pionnen niet verder dan de 3/6de rij. Verder gelden de normale schaakregels. Het echt doorgeven van het materiaal was wennen voor sommigen. Sil had Big Ed naast zich zitten en de krachtsverhoudingen tijdens de partij konden opeens veranderen door extra paarden en dames.

  Ed won alles maar telt eigenlijk niet mee. Job won niets, maar heeft flink geleerd en stond soms behoorlijk goed. Tot weer extra materiaal roet in het eten gooide. Kobe leerde de kracht van de pion en de verwoestende werking van een paardenvorkje dat zomaar uit de lucht komt vallen. Sil wist met de tong uit de mond en opperste concentratie een vol punt te scoren en was apetrots. De pet ging een paar keer de lucht in. Marc zocht steeds de stukken die Milo voor hem verstopte.
  Het was knotsgek schaak en een gezellige avond. Aad vond het met zijn Pijlstaat klasje wel leuk om te zien.

  Ere wie ere toekomt: de vriendjes van Lennart konden goed schaken, het was een uitgebalanceerd duo dat met 9 uit 10 de winst pakte.

  De uitslag:

  1. Thijs & Merel: 9 (uit 10)
  2. Lennart & Frits: 7
  3. Ed & Sil: 6
  4. Marc & Milo en Kobe & Ryan: 3
  5. Guus & Job: 2

Comments are closed.