• It giet oan: SGS-competitie komt op gang

  Posted on oktober 23, 2015 by in extern

  SGSIt sil heve: haal uw schaakstukken maar uit het vet, want volgende week komen de rayonhoofden bij elkaar. Maandag mag Oud Zuylen 3 de debatten openen in Zuilechem, tegen ZZC 2. In deze poule 2D zijn er al twee opmerkelijke monsteruitslagen: De Damrakkers verloren met 8-0 van Kijk UIt 1, waarbij de aantekening dat De Damrakkers slechts met zes man kwamen opdagen. De reden kennen we niet, maar het is te hopen dat dergelijke toestanden niet vaker voorkomen. Bovendien won De Rode Loper 2 met 7,5-0,5 van Woerden 2. Twee koplopers, de toon is gezet.

  En dinsdag speelt OZ 2 thuis tegen HSG 3. Ook in deze poule zijn er al twee koplopers: DBC 1 en Rivierenland 1. De meest flabbergasterende uitslag troffen wij echter aan bij de wedstrijd Denk en Zet-Advisor 1 – Paul Keres 5. Dat werd 4-4, maar kijk naar de details aan bord 5 en 8:

  5. C. van Houten (Cees) – M.R.M. van der Meer (Menno) 1 – 0
  8. J.C. Voskamp (Johan) – M.R.M. van der Meer (Menno) 0,5 – 0,5

  Hoe nu? Heeft Menno van der Meer simultaan gegeven? Nader onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat Chris van Meer degene was die aan bord 8 zat. Niet meer en niet minder!

  Ten slotte beklimt het vriendenteam van OZ 4 donderdag a.s. de Heuvelrug om de strijd aan te binden met Doorn-Driebergen 3. In deze poule zijn er nog geen wedstrijden gespeeld. Doorn-Driebergen, dat klinkt vertrouwd. Als je De Kaap van 18 oktober erop naslaat, is het alsof je dertig jaar terug gaat in de tijd: “Uitslag ronde 6: La Pleine – Hellevoort 0-1.” En de prachtige archa?sche zin: “De verrassing is het sterke spel van Schreuder, een nieuwkomer in de gelederen.”

Comments are closed.