• Huis ter Heide 70 75 80 – toernooi 18 april 2019

  Posted on april 21, 2019 by in toernooien

  [Door: Peter de Jong]

  Als dit verslag niet zou zijn geschreven, had waarschijnlijk niemand behalve de deelnemers ooit van dit toernooi gehoord.

  Zes jaar geleden ontstond het idee om ter gelegenheid van het bereiken van de 65- jarige leeftijd van Erik Olof, de 70-jarige leeftijd van Arend van Oosten en de 75-jarige leeftijd van Maarten Etmans een rapid-toernooi te organiseren. Het deelnemersveld bestond louter uit schaakvrienden die door het drietal persoonlijk was uitgenodigd.

  Op een zonnige dag in Huis ter Heide vond op 18 april 2019 de 2e editie plaats. Het drietal, allen met een rijk schaakverleden bij de Schaakclub Utrecht, had 28 uitnodigen verstuurd die nagenoeg ook allemaal van de partij waren. Helaas ontbraken de enige twee titelhouders John van der Wiel en Hans Bouwmeester.

  Ook helaas was niet iedereen qua gezondheid de afgelopen vijf jaar ongeschonden doorgekomen maar er stonden in Huis ter Heide wel even 22 deelnemers met rond de 1.000 jaar schaakervaring. In de jaren 70 en 80 hoofdklassers of zelfs deelnemers aan een Nederlands kampioenschap, nu zelf 70-ers of 80-ers die in zes ronden rapid vochten als leeuwen.

  Voor Oud Zuylen Utrecht waren Tom en Peter de Jong van de partij die beiden in de prijzen vielen. Tom werd in de laatste ronde door Arend van Oosten vakkundig op remise gehouden waardoor Arend met een half punt voorsprong op Tom de Jong en Ed Baarslag het toernooi won.

  De volledige uitslag:

  1.   Arend van Oosten                         5
  2-3.  Tom de Jong, Ed Baarslag                     4½
  4-6.  Joop Piket, Roel Zuidema, Ronald Dickhoff             4
  7-8.  Peter de Jong, Max Viergever                   3½
  9-13. Jaap Vogel, Pim Ghijsen, Rob van Dongen, Erik Olof, Pierre Smeets 3
  14-16. Bert Kieboom, Tom de Ruiter, Matthijs Dijkstra          2½
  17-20. Loek Mostertman, Gerard Hamers, Maarten Etmans, Johan Kaemingk  2
  21.  Henk Koksma                            1½
  22.  Herman Hamers                           1

   

Comments are closed.