• Huib – Bertrand: een klassieke bekerpartij

  Posted on februari 7, 2016 by in beker, partijen

  pawnDe bekercompetitie is weer een ronde verder. Aan het einde van de tweede ronde moesten nog twee partijen beslecht worden die in de eerste partij remise waren. Dus zaten Ronald (met zwart tegen Jan Maarten) en Bertrand (met zwart tegen Huib) comfortabel achterover. Door hun lagere rating zou een remise volstaan. De druk was dus aan de andere kant. Ronald won zijn partij want Jan Maarten moest natuurlijk forceren (in de derde ronde heeft Ronald al weer dezelfde goede uitgangspositie door een remise tegen Jaap).

  Mijn partij tegen Huib ontwikkelde zich als een klassieke bekerpartij. Mijn idee achteraf dat ik niet zo slechts stond gedurende partij moet ik herzien. Ik stond wel erg slecht (lees verloren) zo rond de 25ste zet. Eigenlijk kende de partij twee bepalende intimidatiemomenten: de opmars in de opening van wit met de h-pion en de wandeling van de d-pion aan het einde van de partij. Maar leert de oude Russische wijsheid: ?Wie het laatst schuift, schuift het best.”

  [Event “Oud Zuylen Beker”]
  [Date “2016.02.02”]
  [Round “2”]
  [White “Olij, Huib”]
  [Black “Weegenaar, Bertrand”]
  [Result “0-1”]

One Response so far.

 1. […] partij met veel bluf en tijdnood. Huib verloor zijn geduld, verbruikte teveel tijd en verloor. Lees hier meer over deze partij of speel hem […]