nieuws · agenda · e-mail

informatie · locatie · bestuur · historie · knsb-ratings · eregalerij

keizer · uitslagen · rating · beker · rapid · snelschaak · jeugd

oud zuylen 1 · oud zuylen 2 · oud zuylen 3 · oud zuylen 4 · oud zuylen 5

simul · norbruis · massakamp · sgs-snel · zuilen · zomer

ER IS WEER ZOMERSCHAAK!

9 augustus 2011. —  Ook dit jaar gaat de Noord-Utrechtse schaakclub Oud Zuylen niet echt op vakantie. Tijdens de zes weken zomerreces was en is er weer Zomerschaak. Deze reeks, voor schakers die geen vakantie willen nemen van hun hobby, markeert tevens het afscheid van de huidige locatie, het Sportcafé aan de voorzijde van Sporthal Zuilen aan de Norbruislaan. Er is nog één Zomerschaakavond gepland: markeer rap dinsdag 9 augustus, vandaag is dat, in uw ongetwijfeld maagdelijk witte agenda. De deelnemers kunnen kiezen uit snelschaken en rapidpartijen. Deelname kost 2,50 euro. In alle groepen zijn leuke prijzen te winnen, zowel per avond als over de hele Zomerschaak-periode. De indeling vindt om 20.00 uur plaats. Nieuwsgierig naar de laatste tussenstand? Bekijk hem hier!

HANS SANDBRINK-MEMORIAL

4 augustus 2011. —  Hans Sandbrink was een markant persoon. Erelid van onze Utrechtse collega's van Paul Keres, oud-voorzitter van diezelfde vereniging, toernooiorganisator en naar verluidt ook nog eens een sfeermaker van niveau. Na zijn ontijdig overlijden in 2002 besloot zijn club hem in een jaarlijks rapidtoernooi te herdenken. Niet zomaar een schaaktoernooi, maar eentje in de geest van Sandbrink: sfeer staat voorop, en zelfs de grootste kruk maakt kans op een jolige prijs. Wat niet wil zeggen dat de lijst met eindwinnaars niet indrukwekkend is. Dit jaar wordt de achtste editie gehouden, en wel op zaterdag 3 september. Lees hier alle details en schrijf u rap in!

NIEUWE LOCATIE, EN WAT VOOR EEN!

24 juni 2011. —  Eindelijk heeft Oud Zuylen het contract getekend voor een nieuwe locatie! Vanaf dinsdag 16 augustus gaan we schaken in de sfeervolle bovenzalen van The Colour Kitchen, het restaurant van het Vorstelijk Complex aan de Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht, telefonisch te bereiken onder nummer 030-2230023. Naast het gebruikmaken van de zalen mogen we in het cafégedeelte analyseren. Het complex is geopend tot maar liefst 01.00 uur. 's Nachts. Wat zelfs voor de Voorzitter voldoende zou moeten zijn. Me dunkt dat het bestuur voor het vinden van deze prachtlocatie een forse veer verdient op een plekje waar de zon nooit schijnt!

ELKE DWAASHEID HEEFT EEN KAMPIOEN OM HAAR TE VERDEDIGEN

24 juni 2011. —  Wat er al enige tijd aan zat te komen is uiteindelijk gebeurd: Jaap van der Tuuk is opnieuw clubkampioen geworden! In schrille tegenstelling tot menig politicus is de veteraan, in de vorm van zijn leven (zo verloor hij in 2011 nog geen enkele partij!), dit seizoen eigenlijk door niemand echt bedreigd. De Voorzitter pakte het zilver, en Wilbert Surewaard moet het met een schamele bronzen plak doen. De uitslagen van de laatste twee ronden en de eindstand staan weer keurig op de site. En als Jaap nu internet had, konnie ze nog printen en boven zijn bed hangen, ook.

HENK BLOEMINK IN HET ZONNETJE

13 mei 2011. —  U zult het allemaal wel hebben opgevangen, maar bij de meest recente jaarlijkse lintjesregen is onze erevoorzitter benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit wegens zijn talloze activiteiten voor kerk, samenleving en niet te vergeten schaakclub. Hier een filmpje waarin het jeugdige feestvarken ondervraagd wordt over oorlog, huwelijk, schaak en hiernamaals, en en passant het een en ander over zijn schaaktactiek prijs geeft. En ook nog wat foto's van de feestelijke gebeurtenis, waarbij opgemerkt dat voorzichtigheid geboden is: er staan hier en daar wat obscure clubleden, azend op een eigen lintje, op. Nogmaals felicitaties, Henk!

COMMERCIE RUKT OP

11 maart 2011. —  De kans op enorme prijzen, voor nog geen biertje per week, zo meldt onze penningmeesteres! Dat is een ontsierde site toch wel waard? Klik hier: Lotto