• Het vierde team wint in het verre Hoogland

  Posted on oktober 27, 2017 by in extern

  Het vierde team wint in het verre Hoogland. 4.5 – 3.5. Een nieuw team, nog onwennig, levert een prima prestatie. Aan het derde en vierde bord verslaan Jan Ackerman en Leo Keijzer snel en soepel hun tegenstanders. Klasse! Bart de Vries verliest in een koningsgambiet binnen een handjevol zetten een toren en kan opgeven. Hans de Lange aan het eerste bord maakt dat goed. Hans speelt ‘n gambiet dat werd geweigerd. Op zet 10 wint hij de e-pion waarna de tegenstander ten aanval trekt. Zoals steeds speelt Hans na een veel te late aankomst zeer snel, hij gebruikt 20 minuten, maar niet slordig. Op zet 28 geeft de tegenstander op, met een loper minder en geen tijd.

  Dan verliest Wiebe Brouwer. Tussenstand in ons voordeel 3.5 – 2.5.

  Frank Tempelman, niet in topvorm, speelt aan ‘t tweede bord na nauwkeurig spel remise zonder dat er risico’s zijn genomen.

  Dus 4 -3. Met Midas Schonnewille nog spelend. Hem wordt ingefluisterd dat remise voldoende is voor teamwinst, maar hij wil winnen….
  Het werd een spannende partij waarin Midas niet afwikkelt om de teamwinst veilig te stellen. Hij gaat voor de volle winst en staat plotseling verloren maar de tegenstander overziet een simpele winst. Pas toen er twee kale koningen op het bord stonden staakte Midas z’n winstpogingen….

  Over de remise van Jan Willem Lubbers? Hij is ontevreden maar speelt keurig een belangrijke remise. “Mijn partij was weinig heroïsch, ergo, om me voor te schamen. Ik kwam een stuk voor en door een vreselijke black-out gaf ik het stuk weer weg. Om erger te voorkomen – ik was er deze avond duidelijk niet met mijn gedachten bij – bood ik remise aan en dat aanbod werd geaccepteerd”….

  [White “Jan-Willem Lubbers”]
  [Black “Szabolcs Buzogany”]
  [Result “1/2-1/2”]

  Hoogland 3 Oud Zuylen Utrecht 4 3.5 4.5
  1. W.J. Wernsen (Wilco) H.J.G. de Lange (Hans) 0 1
  2. M. Beurskens (Maus) F. Tempelman (Frank) 0.5 0.5
  3. L. Kool (Laurens) J.C. Ackerman (Jan) 0 1
  4. G. Oostenbrink (Gerard) L.F. Keijzer (Leo) 0 1
  5. S. – Buzogany (Szabolcs) J.W. Lubbers (Jan-Willem) 0.5 0.5
  6. M. Majoor (Marco) W. Brouwer (Wiebe) 1 0
  7. J.J.M. Hadida (Joost) M. – Schonewille (Midas) 0.5 0.5
  8. F.R.A. van de Woestijne (Frank) B. de Vries (Bart) 1 0
  Totaal 3.5 4.5

2 Responses so far.

 1. Hans JG de Lange schreef:

  Ben blij met de verslagen. Werkt bindend….Overigens had het vierde met grotere cijfers kunnen winnen: de remises van Frank Tempelman en Jan Willem Lubbers waren te danken aan ‘n minder goede avond: 5.5 – 2.5 was mogelijk geweest. Deja vu. Het derde heeft ook door ongelukjes (wout en wout) verloren.. lees ook dat verslag.

 2. Bertrand schreef:

  Hans, Wout van Veen heeft de afgelopen ronde remise gespeeld. Dat had winst moeten zijn, vond hij. Maar het was geen nederlaag:)