• Het passant tarief a.u.b.! 4.5-3.5 voor En Passant!

  Posted on november 11, 2018 by in knsb

  Ik zat tussen Ronald en Bert op bord 2 en het zag er goed uit. Ronald en Bert hadden allebei een sterke stelling, goed ontwikkeld en klaar om in te grijpen! Maar, helaas, het brokkelde af en eindigde in 2 penibele nullen.

  Mijn partij ging op rolletjes. Normaal ben ik bezeten met het zoeken van een mat motief maar vrij snel had ik deze optie langs gelaten. Ik dacht alleen aan het maken van een vrije a pion en die te laten promoveren.

  Dit gebeurde ook, grappig genoeg was mijn beste zet een blunder! Zie zet 44.Pa5.

  Ik dacht dat het eindspel van Harry beter voor hem was. Ik had ons al rijk gerekend, daar ook, eiste de samenzwering van en Passant zijn tol…

  Toen ik een blik wierp op het bord van de zieke en uitgeput Judith, was ik meteen verblind : teveel stukken, open lijnen, diagonalen… enfin teveel! Waar zijn mijn Rayban’s, ik krijg hoofdpijn. Na 2 keer, thuis, de partij na gespeeld hebben, heb ik eindelijk ervan kunnen genieten. Op eens is het Paard f4 dubbel aangevallen, heel knap gedaan. Na de partij, in het Antonio’s Eethuys was Judith helemaal hersteld van verkoudheid en Guernsey schaak en reis vermoeidheid. Winnen is een direct oppepper en niet te kopen bij de Kruidvat. “Beter dan vaccinatie, wil je gezond door de winter heen, alleen maar een remedie : blijf winnen!”

  De partij van Léo was heel moeilijk. Heb je liever één stuk of 3 pionnen? Ik kies altijd verkeerde. Alles onder controle voor Léo, hij gaaf het stuk op het juiste moment terug en afwikkelde naar een remise eindspel.

  Jan won met overmacht! Het ging vrij snel en goed dwars door de witte linies. De buren hebben ervan genoten. Namens OZU-4 ‘Bedank Jan’!

  Rens speelde heel goed! Actief en centraal, het paard op h4 staat verkeerd. Ik denk dat op zet 12 … Le6 voldoende is. Het liep helaas een beetje abrupt af en Rens kon geen Frensch leave meer. vinden. Het is een goede les voor ons allemaal : op jacht naar de Koning is Paard en Dame het meest harmonieuze paar.

  Na afloop, hebben we goed kunnen herstellen van alle emoties in het Antonio’s Eethuys. Met deze keus is Leo unaniem gepromoveerd tot HORECA-meester!

  En Passant 3 Oud Zuylen Utrecht 4 4½-3½
  Pel van, G. (Gerben) 1842 Gouma , R. (Ronald) 1849 1 – 0
  Romph de, J.G. (Guido) 1889 Boittin , P. (Pascal) 1788 0 – 1
  Vries de, M.J. (Hans) 1763 Lardenoye , B. (Bert) 1743 1 – 0
  Woudenberg , F.H. (Frank) 1607 Thorig , H. (Harry) 1707 1 – 0
  Beek van, R. (Rick) 1595 Amerongen van, J. (Judith) 1683 0 – 1
  Ruitenbeek , M. (Mike) 1549 Keijzer , L.F. (Leo) 1650 ½ – ½
  Vuurst van de, A. (Alex) 1553 Gijzen , J.W. (Jan) 1471 0 – 1
  Graaf de, J. (Jacob) 1591 Wolters , R.S. (Rens) 1307 1 – 02 Responses so far.

 1. Jaap van der Tuuk schreef:

  Hoi Pascal, even de correspondentie afwikkelen; een mat motief vindt je misschien op IKEA-meubelen, een matmotief echter op het schaakbord. En kom je nog eens langs,groet.

 2. Jaap van der Tuuk schreef:

  Hoi Pascal, even de correspondentie afwikkelen; een mat motief vindt je misschien op IKEA-meubelen, een matmotief echter op het schaakbord. En kom je nog eens langs,groet.Oei, ik wijs op een fout en schrijf zelf vindt je.