• Het Eerste wint nipt van ASV uit Arnhem

  Posted on april 6, 2022 by in KNSB OZU 1

  Door: Jo Drijver

  De wedstrijd tegen ASV was ons doelwit. Hier moest gewonnen worden om ons te handhaven in de 3e klasse. Uiteindelijk bleek dat niet nodig omdat de voorgaande wedstrijd tegen Mook al werd gewonnen.

  Pieter Nieuwenhuis, Robert Beekman, Albert Jan Hummel en uiteraard Marcel van Os ontbreken en werden vervangen door Ed van Eeden, Sander Blok,
  Daniel Kuijper en Meindert van der Linde. Laatstgenoemde hoort in het eerste thuis maar speelde niet i.v.m. de coronatoestand.
  Sander werd opgehouden in het verkeer en kwam ongeveer 40 minuten te laat.

  Geen probleem. Ed en Sander maakten er aan de borden 3 en 4 een spektakel stuk van. Ed kreeg b4 te bestrijden en dat lukte niet. Zijn tegenstander speelde het uitstekend en Ed moest steeds de juiste verdediging zien te vinden en dat lukte uiteindelijk niet meer. Sander maakte binnen 5 minuten weer gelijk. In een opening (waarvan ik de naam ben vergeten) speelden beide spelers heel snel en de stukken vlogen van het bord. Sander hield een stuk over maar moest in de verdediging welke sluitend bleek en een vol punt opleverde.

  Vervolgens keerde de rust weer en volgden er remises van Arie Schwartz en Hemmo Mulder. Beiden probeerden wel te winnen maar de stellingen stonden dat niet toe. (2-2). Daarna kwam ons geschut in stelling. Meindert speelde als in zijn beste dagen de tegenstander van het bord met tactisch en geraffineerd spel. Een heel mooie partij (2-3). Jan Maarten won in de opening een pion op de a-lijn. Wat zijn tegenstander ook probeerde, de pion was op de lange duur niet tegen te houden. Winst; we konden al niet meer verliezen.

  André en Daniel moesten het laatste halfje binnenslepen. Het leek Daniel te worden. Hij kreeg wel het initiatief maar werd volkomen verrast door een stukoffer met nare gevolgen. Hij moest in de verdediging want de stukken van zwart kwamen via de f-lijn binnen. Gevolg was dat mat niet meer te voorkomen was (3-4). Alle hoop was nu gericht op bord 1 waar André er alles aan deed om te winnen.
  Het lukte net niet en in de eindstelling van Koning + paard tegen koning +paard + pion gaf zwart het paard tegen de pion en was de winst veiliggesteld.

  Stand op Netstand

Comments are closed.