• Het Basisschoolschaaktoernooi van Utrecht

  Posted on februari 28, 2020 by in jeugd, toernooien

  Begin februari werd het jaarlijkse basisschoolschaaktoernooi van Utrecht gehouden bij Magnus Leidscherijn.
  64 Teams van scholen uit heel Utrecht deden mee. Het toernooi werd georganiseerd door de clubs Magnus Leidscherijn, Moira Domtoren en Oud Zuylen Utrecht. Vele vrijwilligers, waaronder ook van OZU, hielpen mee het toernooi in goede banen te leiden. Daarnaast had elk team een ouder of docent als teamleider.

  De Pijlstaart was vorig jaar kampioen van de stad geworden en tevens regionaal kampioen. Het eerste team was dan ook vastbesloten de titel te prolongeren om de wisselbeker nog een jaar te kunnen behouden voor De Pijlstaart. Dit keer echter niet meer met Leon op het tweede bord, aangezien hij nu op de middelbare school zit. Het eerste team van De Pijlstaart werd nu gevormd door de gebroeders Smeets met Kobe uiteraard op bord 1 en zijn broer Bent op bord 3, Duncan op bord 2 en op bord 4 Marti, die dit jaar schaakles volgt op De Pijlstaart en al verrassend goed kan spelen.

  Kobe bleef ongeslagen. De andere teamleden speelden ook fantastisch. Alle rondes werden gewonnen op eentje na. Helaas lukte het niet te winnen van die andere favoriet: De Spits. De Spits werd dan ook eerste en zij kregen de wisselbeker mee naar huis. De Pijlstaart werd met afstand tweede.

  Niet alleen voor De Pijlstaart kwamen OZU spelers uit, maar ook voor twee anderen scholen. Jonah en Bent Antonides zaten in het eerste team van De Koekoek. Zij speelden niet onverdienstelijk, eindigden op de vierde plek, en plaatsten zich eveneens voor het regionale kampioenschap.

  In de B-poules deden ook OZU spelers mee. In een volgend team van De Koekoek speelde Siebe mee, ook dat team eindigde hoog. En onze nieuwste leden, Samit en Jeevan, waren van de partij voor de Internationale School. Hun beide teams eindigden op de eerste plaats van hun groep. Samit won alle partijen die hij moest spelen en Jeevan haalde 6,5 uit 7.

  Welgeteld 8 (!) jeugdleden van OZU deden dus mee met het Basisschoolschaaktoernooi van Utrecht, een mooie score.

  Zowel De Pijlstaart als De Koekoek zullen gaan strijden op het Regionale kampioenschap dat 21 maart gehouden zal gaan worden.

2 Responses so far.

 1. Judith schreef:

  Leuk dat er steeds meer jeugdleden van OZU regelmatig aan toernooien meedoen!

 2. Ed schreef:

  Die beker is groter dan Samit zelf!