• Het baardenteam (1989)

  Posted on februari 20, 2016 by in 1960 - 2016

  Robert Beekman

  Als het derde team in 1989 promoveert, maakt zich de bekende promotie-euforie van hen meester. Vrolijke stukjes worden in het clubblad geplaatst en Erik Olof schrijft zelfs een heus sprookje, waarbij aangekondigd wordt dat ten tijde van de milleniumwisseling het derde team zelfs het eerste team voorbijgestreefd is.

  Het tweede team kan het leedvermaak van het derde team niet over zijn kant laten gaan en schrijft in reactie op de publicaties dat het tweede team minstens net zoveel lol gehad heeft als het derde team, als zij op een zonnig terrasje midden in Maastricht gezellig na afloop van de KNSB naborrelen.

  Het laatste woord

  Het derde team heeft echter het laatste woord. Zij besluiten hun pleidooi met de volgende woorden:

  “Toen het derde team in zijn kampioensroes eens om zich heen keek, ontstond een nieuw idee. Het baardenteam. Mannen met baarden, zij schaken mee. Teamleider wordt uiteraard Roel Meijer. Uit eigen bron kan geput worden uit Bert Kieboom, Dan Maxwell, Pim Ydo en Erik Olof. Versterking is mogelijk via de baarden van Maarten Etmans en Hans Duistermaat. Voor de laatste positie van het achttal is Pieter de Groot een baard aan het kweken, en kan ook gedacht worden aan Verkooyen. Wie er verder nog in dit schitterende team mee wil doen, weet wat hem te doen staat. Als tegenstanders om in de zomer tegen te oefenen worden al genoemd het snorrenteam en het buitenlandersteam.”

  simultaan1977kieboom2

  Bert Kieboom

   simultaan1977olof2

  Erik Olof

  simultaan1977etmans

  Maarten Etmans

  roelmeijer

  Roel Meijer

  simultaan1977duistermaat

  Hans Duistermaat

Comments are closed.