• Herstart externe jeugdcompetitie met 1-3 en 3-1

  Posted on februari 20, 2022 by in extern, jeugd

  Eindelijk barst ook de externe jeugdcompetitie weer los!
  Het OZU A1 had dit seizoen welgeteld nog 0 wedstrijden kunnen spelen door corona (maatregelen) en het OZU D1 pas eentje. Maanden geleden in november speelden zij uit tegen Moira Domtoren. Dit verloren zij toen met (2x) 1-3. Afgelopen dinsdag werd dat ruimschoots goedgemaakt met (2x) 3-1 tegen Magnus D4. De D 2e Klasse moet twee wedstrijden van 15 + 5 achter elkaar spelen met wit en zwart en een wissel op bord 1/2 en bord 3/4. Zodoende heeft elke speler twee verschillende tegenstanders op een wedstrijdavond. Voorheen werd twee keer tegen dezelfde tegenstander gespeeld wat vaak resulteerde in twee keer verlies of twee keer winst. De D 2e Klasse is nu veel dynamischer. Ondanks de keiharde rivaliteit op het bord kwam onze Adam met tegenstander Syd al vrij snel vrolijk hun consumptiebonnen bij de bar te gelde maken. Adam had verloren, maar dat was hem niet aan te zien. Adam kent zijn tegenstander en diens broer Kyo (ook van het Magnus team) van school en Nizar bleek de zoon van de teamleider van Magnus te kennen, tegen wie hij zelf niet uit hoefde te komen. Achter het tweede gordijn werd in een sfeer van vriendschappelijke rivaliteit de D wedstrijd gespeeld. Nizar en Erik wonnen beide partijen. Adam en Jeevan wonnen er allebei een.

  Het OZU A1 team moest vorige week donderdag uit spelen in Hilversum tegen HSG. Zij verloren helaas met 1-3. Leon redde nog de ‘eer’ van het team door op bord 2 de partij tegen Teun Loois mooi uit te spelen. De partij kabbelde eerst een beetje voort, maar toen Teun een verkeerde beslissing met zijn dame nam en Leon ook nog een penning kon forceren, was de partij feitelijk gewonnen. Met een speeltempo van 65 + 10 maakten de spelers zich in het A team op voor een lekker lange partij. Precies in het straatje van Jonah, die echter dit keer op bord 4 heel vroeg in de partij iets cruciaals over het hoofd zag en snel verloor. Gelukkig had zijn tegenstander zich ook ingesteld op een lange partij en begonnen zij nog een nieuwe vriendschappelijke pot. Duncan startte de partij op bord 3 juist net verkeerd op. Pogingen dit recht te zetten mislukten, er werd nog een penning over het hoofd gezien en zo moest Duncan uiteindelijk in zijn tegenstander Thera Woldhuis zijn meerdere erkennen.

   

  Haar broer Marnik streed op bord 1 tegen Isafara. Dat werd een spannende en zware partij. Isafara nam ruim haar tijd, waardoor ook Marnik dit deed. De partij werd er interessanter door. Het begon niet zo fijn voor Marnik, Isafara had vroeg in de partij met de dame op b3 een mooie aanval. Maar helaas werd veel dat Isafara probeerde door Marnik gezien. En Marnik revancheerde. Verderop in de partij dreigden twee stukken van Isafara bijna ingesloten te raken en later volgde nog een vork. Isafara moest hard werken om de partij te keren in haar voordeel. Dit lukte uiteindelijk niet. Al met al was het een goede voorbereiding voor wat Isafara te wachten stond in het weekende bij de landelijke kwalificaties voor de B meisjes. Zij werd daar eerste!

  Aanstaande dinsdag mag het A team thuis alweer aantreden. Een in te halen wedstrijd tegen Hoogland A1. Hopelijk schopt corona (of het weer) geen roet in het eten en kunnen beide teams de strijd met elkaar aanbinden.

   

Comments are closed.