• Grand Prix van Giessenburg: veelbelovende start van het seizoen voor OZU Jeugd

  Posted on november 1, 2019 by in Grand Prix toernooien, jeugd

   

  Eindelijk was het weer zover: de eerste Grand Prix (GP) voor de jeugd van de SGS werd in het laatste weekende van de herfstvakantie in Giessenburg gehouden. Rond de 130 kinderen waren er aanwezig. Iedereen had ontzettend veel zin om weer eens een toernooi te gaan spelen. Dit was overigens niet het allereerste toernooi sinds het seizoen weer begonnen is waaraan meegedaan werd door OZU Jeugd. In andere regio’s was er sinds begin september van alles gestart en de gebroeders Elferink deden al aan verschillende toernooien mee. Dit was wel het eerste toernooi nabij Utrecht en met een grotere delegatie OZU jeugdspelers!

  We speelden er met vier OZU kinderen, Leon, Duncan, Bent en Samit. Leon zat in groep 2. De groepen 1 en 2 speelden in groepjes van 6 in een apart zaaltje met meer tijd. Hier was het een zee van rust. Ook ouders werden daar buiten de deur gehouden, wat voor de kinderen alleen maar fijn was. Leon was de laagst geplaatste van de groep, maar speelde niet onverdienstelijk en werd gedeeld derde. Zonder beker weliswaar vanwege onderling resultaat. In de grote zaal met de karakteristieke bomen (!) speelden de andere OZU schakers. Duncan zat in groep 6 en werd ook derde. Ook gedeeld, maar wel met beker, want beide kinderen eindigden helemaal gelijk. Bent speelde in groep 13 en kwam met 5 uit 7 eveneens op de derde plaats uit. Samit zat in groep 15 en viel met zijn vierde plaats net buiten de prijzen, maar had een uitstekend resultaat: 3,5 punt. Er werd met veel plezier gespeeld. Opvallend dat onze jeugd niet alleen over de gewonnen partijen maar ook even makkelijk over de verloren wedstrijden kwam rapporteren bij de oudertafels.

  Het was een erg geslaagde middag! Dat smaakt naar meer en gelukkig is er ook al heel snel weer een GP voor de jeugd in onze regio en wel binnen de stadsgrenzen dit keer, bij club Magnus Leidscherijn. Het zou leuk zijn als we op zondag 17 november met een nog grotere delegatie OZU spelers over de brug gaan naar Leidscherijn. Ik beveel het toernooi bij alle kinderen van harte aan!

  De indeling van de externe competitie voor de jeugd is inmiddels ook bekend en allerlei kinderen uit die competitie zullen we gaan tegenkomen bij de toernooien. De eerste wedstrijden voor beide teams zijn begin november al. Op de toernooien kan er mooi flink geoefend worden met spelen tegen andere kinderen dan die van de eigen club.

Comments are closed.