• Pondjes erbij op Guernsey

  Posted on oktober 25, 2015 by in toernooien

  Zo zien meisjes op Guernsey er blijkbaar uit

  De redactie kreeg een overzees bericht binnen: de Utrechtse schakers hebben het uitstekend gedaan op het 41st Guernsey International Chess Festival. In het Holiday Tournament, eindigde Marc Jongerius met 4,5 uit 7 op een fraaie 11e plaats, waarmee hij twee ratingprijzen in de wacht sleepte, toe maar, die onder 1850 en onder 1750. Dat schoof ? 45 oftewel 5 pondjes meer dan het inschrijfgeld.

  Deze groep werd gewonnen door Wim van Hoek met 5,5 punt. Peter Hoogakker werd 8e met 4,5 uit 7.

  In het Open Tournament scoorde Jan Maarten van den Boogaart 50%, goed voor een 32e plek. Niet slecht in een groep met grootmeesters, meesters, kandidaatmeesters (die hij vrijwel allemaal achter zich liet) en een damesgrootmeester. Jan Maarten moest in de derde ronde tegen Jan Prins (zelfs 27e in deze groep, met 4 uit 7) van De Rode Loper. Reis je daar helemaal voor naar Guernsey! Terwijl je ook gewoon op woensdagavond naar de Boorstraat kunt fietsen. Het werd overigens remise.

  Toernooiwinnaar werd de 17-jarige FM Thorben Koop uit Duitsland. Hij werd gedeeld eerste door verlies in de laatste ronde. Uit boosheid smeet het kereltje Koop het notatieformulier naar zijn tegenstander. Niet erg sportief, bovendien een weinig doeltreffend projectiel.

  Op de 14e plaats finishte Prof. Dr. Karl-Heinz Kraft (dat zal toch wel een pseudoniem zijn?). Een andere deelnemer, Keith Downey, leek sprekend op professor Zonnebloem volgens onze waarnemer ter plaatse (u herkent uiteraard de scherpe blik van Marc).

  Op allerlei manieren werd er aan de ponden gewerkt

  Op allerlei manieren werd er aan de ponden gewerkt

Comments are closed.