• Gezellige eerste jeugdschaakavond online!

  Posted on april 1, 2020 by in Corona, intern, jeugd, Online

  Wat was het leuk bijna iedereen na zoveel weken weer te ‘zien’!
  Er werd super fanatiek geschaakt en in de chat kon ernaast gezellig met elkaar gekletst worden. Gisteren was de allereerste OZU Jeugd Schaakavond Arena. Vlak voor de normale dinsdagavond schaaktijd, begonnen de kinderen binnen te druppelen in onze arena op lichess. Achter elkaar werd iedereen vervolgens random ingedeeld in partijtjes van 10 minuten per persoon. Gewoon, net zoveel tijd als in de normale interne competitie op de club. Verloor iemand snel, dan had ie meteen weer een kans zich te revancheren. Iemand die klaar was, werd meestal snel weer opnieuw ingedeeld tegen iemand anders die klaar was. En zo ging het door. Dat is natuurlijk op een normale dinsdagavond niet zomaar altijd mogelijk, dat je nog een partijtje kan spelen of zelfs nog een en nog een. Maar nu wel! Af en toe nam iemand even pauze, ook dat kan in de arena. Het was erg leuk de partijen van iedereen te volgen. Je kon zo bij de een kijken en dan weer bij de ander. Het is een echte bonus dat voor iedereen alle partijen ook weer terug te zien zijn met de complete, juiste notatie. Wat een luxe. Elk kind kan snel terugvinden waar de fouten zaten in een partij of waar het super ging. Alles kan helemaal nagespeeld worden. Wat waardevol om te oefenen zo. Partijtjes uit het hoofd onthouden van de normale dinsdagavond lukt natuurlijk meestal niet.

  Zo kan nu Siebe als hij zijn partij terugkijkt tegen Samit zien dat het misschien geen remise had hoeven worden…

   

  Magnus kan zijn fouten waarschijnlijk wel ontdekken in de verloren partij tegen Duncan…

  En Duncan zelf zag later in de notatie in zijn partij tegen Leon dat hij met zijn loper een mat had kunnen voorkomen of in elk geval, had kunnen uitstellen….

  De trainers deden ook mee, en die hadden het soms best moeilijk tegen de jeugd. Tessa had de pech dat ze wel drie achter elkaar tegen Luca moest! Ja, dat kan ook gebeuren als er random ingedeeld wordt. 

  En hoe liep de avond af?

  Leon werd eerste, meester Midas werd tweede en Duncan werd derde.

  Volgende week dinsdag gaan we weer onze OZU Jeugdschaakavond Arena houden op de online schaakclub op ons vaste tijdstip van 18:30. In de loop van de week kan iedereen die nog niet lid is, lid worden van het team Oud Zuylen Utrecht en kunnen alle kinderen lekker oefenen en elkaar uitdagen voor losse een op een partijtjes. Veel plezier en tot volgende week!

Comments are closed.