• Gerben Veltkamp wint 25e Dick van Kootentoernooi

  Posted on oktober 9, 2016 by in jubileum, toernooien
  img_20161009_134712

  Sam kwam even langs en viel nog een ronde in, terwijl Ton een serieuze partij tegen Paul trachtte te spelen. Een lachende Guus kijkt toe.

  Het jubileumtoernooi, genoemd naar de legendarische Dick van Kooten, was in veel opzichten een geslaagd evenement. Wedstrijdleider Marc Jongerius zorgde weer voor een gesmeerd toernooi en de resultaten van groep A vindt u hier, en die van groep B kunt u hier vinden.

  Het was vooral een zonnige zondag voor Gerben, die er met de hoofdprijs van 100 euro vandoor ging. Michel kwam nog in de buurt en werd tweede.Vincent werd op weerstandspunten derde, ten koste van Arend.

  Oud-winnaars van dit toernooi Jaap (te weten in 1993) en titelhouder John Cornelisse (winnaar van editie 2014) waren ook medestrijders, maar vielen buiten de prijzen. Een toernooi met een fraaie traditie, en de 25e en hoogst waarschijnlijk laatste keer.

  De tweede groep (B) werd met overmacht gewonnen door Nils Neisingh (bouwjaar 2005). Hij hoefde slechts één puntje af te geven aan Ton, maar voor aanvang van die partij was Nils al ‘los’ met 6 uit 6. Leuk was ook dat hij al in een vorige ronde van Jo Drijver (1935, nee, dat is niet zijn ELO) had gewonnen, de oudste deelnemer tegen de jongste. Slechts een verschil van een slordige 70 schaakjaren. Maakt niet uit, Jo is altijd een geduchte tegenstander, maar wist het ondanks zijn al zijn ervaring niet te redden tegen Nils.

  img_20161009_134804

  Op de voorgrond Nils tegen Jo. Daarachter Steve tegen Midas, Theo tegen Guus, Paul tegen Ton. Links Karim (met rugnummer 22) en rechts Jaap, benevens Judith tegen Marijke.

  Toernooi winnar Gerben Veltkamp, hier in de laatste ronde tegen Geboers. Daarachter Michel tegen Jaap en Kasim tegen Marijke.

  Toernooiwinnaar Gerben Veltkamp, hier in de laatste ronde tegen Jimmy Geboers. Daarachter Michel tegen Jaap en Kasim tegen Marijke.

  Uw sportverslaggever ter plaatse zit hier Lex te pletten, terwijl Paul het opneemt tegen Bart.

  Uw sportverslaggever ter plaatse zit hier Lex te pletten, terwijl Paul het opneemt tegen Bart.

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

2 Responses so far.

 1. jaap van der tuuk schreef:

  Jaap is geen derde, maar zo’n betje laatste geworden.DEmentie begint toe te slaan, er heeft niemand idioter gespeeld.

 2. Alwin van Ee schreef:

  De tekst is aangepast. Jaap is toch nog zesde geworden.