• Gelijkspel Oud Zuylen 4 – Rivierenland 2

  Posted on november 22, 2012 by in extern

  door Bertrand Weegenaar
  Met twee invalkrachten van OZ in onze gelederen traden we in de tweede ronde tegen Rivierenland 2 in het strijdperk. Na anderhalf uur was de stand 2-2. een mooie winstpartij van Albert Jan werd teniet gedaan door verliespartijen van Denise en Do. Ondergetekende kon na 18 zetten het punt bijschrijven. de andere partijen golfden op en neer.
  Tonny wees tweemaal een remisevoorstel af. Hij zal er nog wel eens aan terugdenken. De vrijpion die zijn tegenstander, op de b-lijn nog wel, kon laten oprukken was uiteindelijk beslissend. Peter stond lang onder druk, maar kon in hevige tijdnood nog net de remise veilig stellen. Harry stond lang behoorlijk (De2 i.p.v. Dd7 met druk op de tweede rij) maar liet zich de kaas even makkelijk van het brood (Tf4) eten. Ik denk dat er meer in zat, maar de slotstelling was remise.
  Met een 4-3 achterstand stond Jan Maarten voor de taak een iets beter paardeindspel om te zetten in winst. Deze technische taak is wel aan hem besteed. Zet na zet werd de monarch van de tegenstander naar achter gedrongen en kon de pluspion op de damevleugel de eindstreep halen. Een mooi punt en niet onbelangrijk: een 4-4 gelijkspel.

  Bewaren

Comments are closed.