• Gelijkspel bij de Buren

  Posted on oktober 16, 2014 by in extern
  Buren zorgen soms voor verrassingen

  Buren zorgen soms voor verrassingen

  Rivierenland 3 uit. Albert-Jan Fischer mochten we dinsdagavond niet aan een bord zien aanschuiven, hoewel er toch een aanbod van de nieuwe teamleider van het vierde lag om hem thuis op te halen. Een waardige vervanger was Guus van Eeden. Steeds meer rust in zijn spel, een koning op e7 met de dames nog op het bord was blijkbaar zo goed opgesteld dat de altijd goed gehumeurde jongeling als een der eersten de winst kon optekenen.
  Pieter mocht reeds om kwart over 9 het punt aan de tegenstander laten nadat hij een kwaliteit achter kwam bij een mindere stelling. Lex had met zijn stukken minder bewegingsvrijheid maar zette zich recht en won soepeltjes.. 2-1.

  Zelf was ik in zomerse kledij want de herfst bracht opnieuw een aangename dag. De avond kwam en ik had zin in het spelen in het verre Buren. Zelfs Dick Platenkamp kwam zijn ouwe clubmakkers en teamgenoten opzoeken, gaaf en onverwacht! Evert Aalten was er ook, maar dat weet je zonder dat je hem ziet. Ik kreeg met wit goed spel in een flexibele opening, maar er daagde een oud euvel. De avondkou buiten werd binnen niet verwarmd. Onbewust deed ik op een cruciaal moment te snel en te gemakkelijk een zet. Ik knalde me er vooral zelf af, hoewel ik de stelling – zag ik aan de zetten die ik speelde – wel wat beter begreep dan mijn opponent.

  Hans Scheeringa speelde met “geslepen mes”. Zijn koning bleef als vaker bij hem “gewoon” in het midden en in een wonderlijk ballet van aanvallen en verdedigen werd het toch nog remise. Zo ook in de partij van kopman Bas Jubels. In een complexe stelling met nog veel stukken op het bord kreeg onze eeuwig jong ogende captain een remise-aanbod dat hij mede uit tactische overwegingen, Steven Vugteveen leek in een pionneneindspel onafwendbaar op remise af te kunnen stevenen terwijl Patrick Langendoen voor mijn ogen na een minder jaar in het vierde vol overtuiging met prima spel zijn tegenstander in de touwen leek te jagen, toch maar accepteerde…

  En Patrick, hij bl??f zelfbewust spelen en won met vaste hand. Intussen leek Steven met secuur en vooral heerlijk “cool” spel, vanaf zet 30 met steeds minder dan een minuut op de klok, met een pion minder een theoretische remisestelling te kunnen houden vermits de koningen steeds in “de oppositie” bleven. Dat lukte hem meer dan 20 zetten… toen een miscalculatie…Niets aan te doen man. Je hebt gevochten als een leeuw. 4-4 dus…. Volgende keren neem ik truien mee, ik heb wat goed te maken, dat zal gebeuren ook! (Henk Overmeer)

  Rivierenland 3 Oud Zuylen 4 4-4
  1. A. van Weerden (Arian) B. Jubels (Bas) ½-½
  2. R. Wenink Hans Scheeringa ½-½
  3. J. de Visser (Jack) H. Overmeer (Henk) 1-0
  4. R. Meuwissen (Rene) A.J.M. Plum (Lex) 0-1
  5. J. Meijer P. Langendoen (Patrick) 0-1
  6. R. Kaptein (Rob) P. Popken (Pieter) 1-0
  7. A. Sluiter (Albert) S. Vugteveen (Steven) 1-0
  8. W. de Boer (Willem) G. van Eeden (Guus) 0-1

Comments are closed.