• Geanimeerde speelavond – OZ 3 wint

  Posted on februari 10, 2016 by in extern

  Ondanks regen en wind was het dinsdag een gezellige drukte in de speelzaal van Oud Zuylen, of beter gezegd, Oud Zuylen Utrecht. Al is de fusie formeel nog niet volbracht, de samenvoeging van de interne competities lijkt nu echt op gang te komen. De SCU-leden waren goed vertegenwoordigd, mede door een oproep van Marcel van Os. We zagen hoe Harm-Theo Wagenaar een dame aftroggelde van Frank Tempelman, hoe Robert Beekman remiseerde tegen Jaap van der Tuuk. Aanwezig waren ook Pieter de Groot en wederom Vincent Diepeveen, Stefan Vosshard en Meindert van der Linde.

  En natuurlijk niet over het hoofd te zien: Nils Neisingh. Nog jong, maar met een hoog soortelijk gewicht: hij combineerde meteen Guus van Eeden van het bord. Nils is al geen onbekende meer in de schaakwereld: van Groningen tot Wijk aan Zee duikt hij op in toernooien en hij won nog niet zo lang geleden het NK onder de 10 jaar. Zijn leeftijd is ter redactie niet precies bekend, grofweg de helft van Guus.

  Terwijl Ed van Eeden Marijke Kok uitschakelde in de kwartfinale van de Jo Drijverbokaal, moest Sander Blok het opnemen tegen (thans in dubbele zin) clubgenoot Marc Speijers. Laatstgenoemde haalt soms de lokale pers omdat hij vrijwel dagelijks een duik neemt in het water bij De Munt, het hele jaar door. Brrr…

  Bovendien konden we enkele verse leden verwelkomen. De wervende activiteiten van de Schaakweek hebben bij de verschillende schaakclubs nieuwe mensen aangetrokken, zoals ook de aanwezige voorzitter van De Rode Loper Geurt van de Wal kon beamen (voor de smartphonegeneratie, uit te spreken als be-amen, niet: biemen). Zie de uitslagen en de stand.

  Er dan hadden we ook nog gasten uit een der natste gedeelten van het land: achterin de volle zaal voltrok zich de bondswedstrijd: Oud Zuylen 3 – Rivierenland 3. Vier overwinningen en twee remises waren voldoende voor een fijne Utrechtse overwinning, want OZ 3 dingt in principe nog mee naar het hoogst mogelijke in SGS-klasse 2D. Rivierenland hield het dus weer niet droog (dit seizoen won OZ 2 al van Rivierenland 1). Harry Th?rig was de aanjager van het winnende kwartet: zijn snelle zege was wellicht een aanmoediging voor topscorer Leo Keijzer (4 uit 4!), alsmede Jan-Willem Lubbers en Harm Verbeek. De puntendelingen waren voor Judith van Amerongen (tegen Tim Kortekaas, die de hoogste rating van Rivierenland heeft: 2012) en Jan Ackerman, die op wonderbaarlijke wijze een halfje uit een verloren stelling wist te persen. Alleen het OZ-bestuur deed het minder: Marc Jongerius en Alwin van Ee hadden kennelijk andere zaken aan het hoofd en verloren. Maar aan de bar konden ze toch het glas heffen op de overwinning. Van het team dan: 5-3.

  SGS 2D, 9-2-2016:

  ? Oud Zuylen 3 Rivierenland 3 5 3
  1. H. Verbeek (Harm) A. van Weerden (Arian) 1 0
  2. J. van Amerongen (Judith) T. – Kortekaas (Tim) 0,5 0,5
  3. A.R. van Ee (Alwin) J. de Visser (Jack) 0 1
  4. J.C. Ackerman (Jan) J. Meijer 0,5 0,5
  5. M.A.M. Jongerius (Marc) A. Telaku (Arif) 0 1
  6. H. Thorig R. Kaptein (Rob) 1 0
  7. L.F. Keijzer (Leo) A. Sluiter (Albert) 1 0
  8. J.W. Lubbers (Jan-Willem) W. de Boer (Willem) 1 0

Comments are closed.