• Figuranten gezocht voor speelfilm

    Posted on april 1, 2016 by in nieuws

    Straatweg1De Amsterdamsestraatweg in Utrecht is het decor van de korte speelfilm ‘Hoe het zou kunnen zijn’. De opnames duren tot de zomer van 2016. De première is in het najaar. De film gaat over een man die terugkeert naar de plek van zijn jeugd, maar niet de sfeer vindt waar hij op hoopte. Toch vindt een ontmoeting plaats die zijn ogen opent en hem doet besluiten om zich toch over te geven aan de Straatweg.

    Om de bekende straat zo realistisch mogelijk in beeld te brengen, spreekt regisseur Matthijs Bosman regelmatig met bewoners en winkeliers. Hij nodigt mensen uit die op de Amsterdamsestraatweg wonen of actief zijn om mee te doen als figurant. In een van de scènes keert de hoofdpersoon terug naar de school van zijn jeugd. Daar blijkt nu een schaakclub te zijn. Voor de scène zoekt de regisseur schakers die willen figureren.

    Dinsdagavond 5 maart komen Matthijs Bosman en enkele assistenten naar Het Huis Utrecht, naar onze club, om te zien of er zich onder de schakers geschikte figuranten bevinden. De hoofdpersoon treft in deze scène een geheel andere situatie aan dan hij verwacht en de sfeer moet surrealistisch zijn, als in een vreemde droom. Om deze sfeer te creëren is het verzoek of iedereen een buitenissig hoofddeksel of aparte muts opzet. Degenen met de meest originele hoofddeksels maken de grootste kans om gekozen te worden. Verder hoeft u zich niet anders dan anders te gedragen. Een ‘normale’ clubavond ademt precies de goede atmosfeer voor deze scène. Het filmteam zal zich op de achtergrond houden en u kunt gewoon een partij spelen. Uiteraard wordt er niet zonder toestemming gefilmd en niemand is verplicht medewerking te verlenen. Maar wel een unieke kans om op het witte doek te komen!

Comments are closed.