• Falende rouwdouwers

  Posted on februari 6, 2015 by in extern
  Onze jongens staan toch als zeer rustig en beschaafd bekend.

  Onze jongens staan toch als zeer rustig en beschaafd bekend.

  Henk Dissel wees op een verslag van de onlangs gespeelde wedstrijd De Rode Loper 3 – Oud Zuyen 4. Op de site van De Rode Loper valt het volgende te lezen:

  Wie wel eens op een clubavond van Oud Zuylen komt, weet dat daar tijdens het schaken gekakeld wordt dat het een lieve lust is. De laatste keer dat ik er extern speelde, maande een erkend erelid zijn troepen bij herhaling tot stilte hetgeen dan na 1 minuut weer door diverse recidivisten werd vergeten. Woensdag kwam Oud Zuylen 4 bij ons op bezoek, om te spelen tegen ons Derde. En jawel, natuurlijk poogde een groepje luidruchtige rouwdouwers de eigen clubcultuur bij ons te introduceren. Probeerden ze ons te intimideren? Feit is, dat ze ook een tactische opstelling uit de hoed toverden. Wat wilden ze daarmee? Geen der teams kan aanspraak maken op de titel, dus wat stond er eigenlijk op het spel? Wellicht zocht men wraak voor het feit dat ons derde vorig seizoen hun derde het kampioenschap op de slotdag in een onderling treffen afsnoepte?
  De opstelling hielp niet. Wat men in de onderste helft won, verloor men bovenin weer net zo hard. Dus dat de grootste rouwdouwer op het onderste bord misgreep, was doorslaggevend. 4,5-3,5 winst voor de onzen.”

  Hmm, moeten wij ons zorgen maken over een imagoprobleempje of is het slechts een cultuurverschil tussen beide clubs? En ik denk dat er wel degelijk iets op het spel staat: ons vierde probeert degradatie te voorkomen en blijkbaar wordt geen enkel middel geschuwd. Hoe dan ook, de gedetailleerde uitslag:

  SGS 2e Klasse 2014/2015 2C:

  ? De Rode Loper 3 Oud Zuylen 4 4,5 3,5
  1. J. Weelink (Jeroen) L. Leta (Tumba) 0,5 0,5
  2. H.C. de Korte (Rene) A.J.M. Plum (Lex) 1 0
  3. H. Aldenberg (Hendrik) P. Langendoen (Patrick) 1 0
  4. P.C. Bakker (Pieter) P. Popken (Pieter) 1 0
  5. B. Peek (Bas) B. Jubels (Bas) 0 1
  6. H.G.K. van Lingen (Henk) H.T. Scheeringa (Hans) 0 1
  7. A. van Gelder (Arnold) S. Vugteveen (Steven) 0 1
  8. H. Brouwer (Huub) H. Overmeer (Henk) 1 0

   

Comments are closed.