• Elke dag Dierendag

  Posted on augustus 4, 2017 by in toernooien

  Leo (in het rode T-shirt). Foto: Harry Gielen

  Een van de grote zomertoernooien is traditioneel het NK Open te Dieren. Dit jaar deed er weer een handjevol Oudzuylenutrechters mee, iets minder dan vorig jaar. Het was echt schaakweer: ik denk niet dat het op een van de tien toernooidagen droog is geweest. Veel buien met tussendoor weer genoeg zon, zodat het terras bij de speelzaal meestal vol zat.

  De hoofdgroep kende een fors aantal GM’s, FM’s en IM’s, onder wie Pruijssers, L’Ami, Schoppen, Lucas van Foreest, Reinderman, Bosboom en meer van die zomergasten, evenals Dries Wedda en Sjoerd van Roon, ook geen onbekenden bij OZU. Winnaar was Chanda Sandipan, net als vorig jaar. Die eerste plaats moest hij delen met IM Koen Leenhouts, die een grootmeesterresultaat haalde.

  In de negenrondige reservegroep B  eindigde Leo Keijzer op 3,5 punt. Aanvankelijk draaide hij goed mee in de middenmoot, maar het toernooi duurde voor Leo twee dagen te lang. Door de laatste twee nullen daalde hij naar de lagere regionen van de ranglijst.

  In zesrondig 1 eindigden Bart de Vries en uw participerende sportverslaggever ter plaatse op resp. 2 en 3 punten. Erik van Dijk scoorde iets onder zijn kunnen met 2½ punt. Geen prijsdieren dus, maar we konden terugkijken op een gezellig en geslaagd toernooi. Al hadden er hier en daar wellicht een paar halfjes meer ingezeten: Bart was tevreden met zijn score, krijgt er een flink aantal ratingpunten bij en zelf riep ik vooraf dat ik blij zou zijn met 50%. Dat lukte.

  Maar het gaat uiteraard ook om de aardige ontmoetingen tijdens zo’n toernooi. Ik had vooraf gezien dat ik in de tweede ronde tegen ene Wilke Kronemeijer was ingedeeld. Nu deed Simon Kronemeijer – bekend Utrechts schaker en penningmeester van Paul Keres – ook aan het toernooi mee. Dat kon geen toeval zijn! Dus ik vroeg aan Simon: “Wie is die Wilke? Je broer? Je neef? Je zus?” Het bleek zijn vader te zijn.

  Alwin van Ee – Wilke Kronemeijer. Hoe maakt wit dit snel uit? (oplossing, zie zet 25)

  In een andere partij speelde ik tegen Tom Haenen, de broer van Paul (Dominee Gremdaat). Een oude bekende was Hans Corbeel, die menigeen nog kent van Moira en Schaakclub Utrecht. Hans scoorde 4 uit 6 in zesrondig 2 en won daarmee 20 euro, een leuke tegemoetkoming in de kosten want de inschrijving kostte 30 euro.

  Zie bijvoorbeeld:

   

   

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

Comments are closed.