• Eindelijk een welverdiende zege

  Posted on november 30, 2022 by in SOS OZU 3

  Door: Ries van Leeuwen

  Het was voor mij voor de eerste keer de taak om het derde SOS team dit seizoen aan het schaken te krijgen. Het lijkt aardig gelukt gezien de uitslag. Thuis spelen heeft het voordeel dat je uit meerdere spelers kunt kiezen. Ditmaal was Leo Keijzer bereid om aan het eerste bord plaats te nemen. Onze gasten uit IJsselstein waren compleet achter het bord verschenen.

  Na zo’n twee uur schaken was het Maurice Diederen die zijn Koning omlegde. Kevin v/d Weiden, zijn tegenstander deze avond, had het beter gezien en kon het punt in ontvangst nemen. Er gebeurde lang niets meer totdat Bert Lardenoye na een afruil een stuk meer had. Frank v/d Kant kon niet anders doen dan op te geven. Kort daarna wist onze Theo Rooijakkers een remise te behalen tegen Ferydoun Ibrahimy na een pionnetje minder in het eindspel.

  Jan Willem Lubbers kon deze avond bouwen aan zijn zelfvertrouwen. Hij bleef Jos Visser de baas in het slot van de partij. Leo speelde een rustige partij tegen Arjen Molendijk, de vader van Pieter, die wel eens mee schaakt op de vrijdagmiddag. Leo suste zijn tegenstander in slaap om vervolgens toe te slaan.

  Jan Ackerman was als laatste bezig een beter staand eindspel tot winst te voeren. Hans Weerdenburg zag zijn stelling afbrokkelen en Jan zag het allemaal goed. Eindelijk een welverdiende zege deze avond!

  Uitslagen

  OZU 3
  Rating
  Kasteel Lekstroom 2
  Rating
  Uitslag
  Keijzer, L.F. (Leo) 1658 Molendijk, A. (Arjen) 0 1 – 0
  Lardenoye, B. (Bert) 1732 Kant van de, F. (Frank) 0 1 – 0
  Ackerman, J.C. (Jan) 1673 Weerdenburg, H. (Hans) 1314 1 – 0
  Rooijakkers, T.M.H. (Theo) 1422 Ibrahimy, F.F. (Fereydoun) 1498 ½ – ½
  Diederen, M. (Maurice) 1233 Weijden van der, K. (Kevin) 0 0 – 1
  Lubbers, J.W. (Jan-Willem) 1580 Visser, J.J.M. (Jos) 1389 1 – 0
  Gemiddelde Rating: 1550 Gemiddelde Rating: 1400 4½-1½

Comments are closed.