• Eerste team mist een paar kwaliteitjes

  Posted on oktober 6, 2012 by in extern

  Dirk Floor (rechts) met tegenstander, in de analyse achteraf

  Ze hebben niet mogen baten. De spandoeken, het harmonieorkestje, de uit volle borst geroepen yells, de koek en zopie. Het eerste is afgelopen zaterdag roemloos met 2-6 ten ondergegaan tegen Zukertort 2 uit Amstelveen, op papier het sterkste team van de poule. Dat zegt natuurlijk niet alles, maar deze keer wonnen de meeste ELO-punten daadwerkelijk. Op miraculeuze wijze kwamen de Oudzuylenaren bijna collectief een kwaliteit achter te staan, oké, op een bordje à vier, vijf  (in elk geval ook bij Frans en Wout). Bij Dirk was dat kennelijk opzet, want hij bereikte een eindspel met een kwaliteit minder – maar met twee fijne verbonden vrijpionnen meer – en hij schoof dat soepeltjes uit, aldus de eer reddend van het (eventueel – moet nog geredigeerd worden)  Glorieuze Eerste. Jaap was niet gecharmeerd van zijn openingskeuze, want verzeilde in een variant waarvan zijn opponent de theorie tot in de bizarre finesses kende. Voorts twee degelijke remises van Arie en Ed.
  Overigens vond in dezelfde zaal de eerste ronde van het Veteranentoernooi van de SGS plaats, met als wedstrijdleider Jo Drijver. Ook niet mis trouwens. Fide-meester Joost Markus heeft gemiddeld een slordige vier- à vijfhonderd ELO-punten meer dan zijn tegenstanders maar wist in deze ronde niet verder dan remise te komen. Je maakt een hoop trammelant mee op zo’n zaterdagmiddag.

  De uitslagen:

  Oud Zuylen Zukertort uitslag
  Jaap van der Tuuk Florian Jacobs 0-1
  Arie Schwarz Hing Ting Lai 1/2-1/2
  Dirk Floor Paul Peter Theulings 1-0
  Ed van Eeden Joran Donkers 1/2-1/2
  Marcel van Os Tjark Vos 0-1
  Frans Sanijs Dirk Goes 0-1
  Carol_Peter Gouw Michiel Harmsen 0-1
  Wout van Veen Roger Mehra 0-1

  Al was de opkomst van het publiek iets minder dan anders, de sfeer was uitstekend. Achteraf werd er driftig gekeken hoe men het beter had kunnen doen, zoals hier:

  Veel belangstelling voor de partij van Wout, o.a. van Fide-Meester Joost Markus (staande). Frans kan het niet meer aanzien.

  The usual suspects ontbraken uiteraard niet:

  Ton heeft zo zijn gedachten over de smartelijke uitslag. Een vriendschappelijke schouderklop van Theo haalt niets meer uit, lijkt het.

  (uw reporter ter plaatse: AvE)

8 Responses so far.

 1. Rozemarijn Vos schreef:

  Bedankt voor de snelle uitslag op internet. Roger heet overigens Mehra i.p.v. Nehra en Michel heet Michiel.