• Eerste laat punt liggen tegen Bussum

  Posted on maart 31, 2014 by in extern, partijen

  Chess15Afgelopen zaterdag, het was in het staartje van maart toen de zomertijd nog niet was ingegaan, speelde ons eerste voor eigen parochie tegen de routiniers van BSG 2. Ondanks winst voor Dirk, Jaap en CP ging de wedstrijd teloor met 3-5. De reactie wist via de geheime dienst beslag te leggen op de verliespartij van Frans, waarin hij op smartelijke wijze zijn dame wegblundert. Zie onder. Het eerste zakt hiermede terug naar de middenmoot. We laten onze vertrouwde verslaggever ter plaatse Jo Drijver aan het woord:
  De wedstrijden tussen BSG (Bussum) en Oud Zuylen beginnen zo langzamerhand een traditie te worden. Altijd leuke en gezellige wedstrijden waar we naar uitkijken. Wel naar de wedstrijd maar niet naar de uitslag. Aan de zijde van BSG twee oud-Utrechters, namelijk Tom de Ruiter, indertijd een gerenommeerde speler van de schaakclub Utrecht, alsmede Bert Kieboom, die vooral bekendheid verwierf als samensteller van de schaakrubriek in het Utrechts Nieuwsblad. Bij Oud Zuylen vooral bekend om het artikel dat hij schreef onder de titel: ‘Word maar geen lid van Oud Zuylen,’ wat over genomen werd als titel van ons laatste jubileumboek. Overigens kwamen beide spelers regelmatig op ons Volksbelang toernooi om de beker van de invitatiegroep op te halen. Het schaken zijn ze nog niet verleerd.
  In de opening hield Oud Zuylen uitstekend stand hoewel de stelling van Wout scheuren begon te vertonen na ‘verlies’ van een kwaliteit. De complete ondergang werd ingeluid door een afschuwelijke blunder van Frans Sanijs. Omdat hij zijn notatie heeft laten liggen kan ik het niet laten om u deelgenoot te maken van dit drama. Voor alle leden van Oud Zuylen, die lager dan het eerste spelen, een hart onder de riem als hen ook zoiets overkomt. Het overkomt tenslotte zelfs de beste. Na dit ongelukje ging het snel bergafwaarts. Huib had de keus tussen twee zetten, de winnende en de verliezende, naar later bleek. Hij koos voor de verliezende. Marcel kwam al in de opening wat in de verdrukking maar redde zich er ogenschijnlijk uit. Dat was slechts schijn. Het slot heb ik helaas niet gezien. De achterstand van een kwaliteit werd Wout fataal. Erik, onze debutant, wilde met alle geweld winnen en besloot in een remisestelling de zaak te gaan forceren. Ja, wie het onderste uit de kan wil hebben enzovoort. Toch zijn wij zeer tevreden over zijn eerste wedstrijd in de KNSB, dit in tegenstelling tot Erik zelf. Wel stonden we op dat moment met 5-0 achter!
  Er dreigde een catastrofe. Gelukkig kwam het niet zover. Dirk, Jaap en Carol-Peter speelden uitstekende partijen die ze tot winst leiden. Vooral Dirk was ditmaal in zijn nopjes. Drie partijen rijp voor publicatie. Ik hoop dat de spelers deze oproep lezen. Eindstand 3-5.

  T Oud Zuylen 2034 BSG 2 2060 3 5
  1. Marcel van Os 2119 Remmelt Otten 2044 0 1
  2. Dirk Floor 2150 Theo Slisser 2086 1 0
  3. Jaap van der Tuuk 2222 Sjoerd Drent 2129 1 0
  4. Huib Olij 1925 Coen van der Heijden 2094 0 1
  5. Carol-Peter Gouw 2033 Chris Kooijman 2022 1 0
  6. Frans Sanijs 1999 Ruben Hilhorst 2062 0 1
  7. Wout van Veen 1873 Tom de Ruiter 2063 0 1
  8. Erik Corneth 1949 Bert Kieboom 1979 0 1

Comments are closed.