• Een weekend van overwinningen!

  Posted on april 12, 2022 by in jeugd, Schoolschaaktoernooien, SGS OZU A1

  Na helaas een verloren thuiswedstrijd voor het OZU D1 team op de clubavond begon het OZU A1 team het afgelopen weekende goed door te winnen van DBC A1. De eerste overwinning van het seizoen!

  De zware poule waarin het OZU A1 team zit, zet de spelers op scherp. Elke wedstrijd wordt zwaar bevochten. Vrijdag vertrok het voltallige team per fiets naar de Bilt. In een eigen speelzaaltje werd de wedstrijd gespeeld. Isafara speelde op bord 1 tegen Jelle Smid. Beide spelers gaan in de meivakantie hun opwachting maken op het NK ABC (Isafara bij de C Meisjes, Jelle bij de B Jeugd), dus dat beloofde een mooie match te worden. Leon moest op bord 2 tegen Kevin Moonen, beiden ongeveer even sterke spelers. Duncan en Ravi zaten op bord 3 respectievelijk 4. Ravi wilde zich niet nog een keer een overwinning laten afnemen. Bij eerdere wedstrijden stond hij steeds voor, maar gaf het dan toch weg. Dit liet hij nu niet gebeuren. Al vrij snel stond hij beter en kon hij de partij met winst afsluiten. Toen begon voor hem het lange wachten en het toekijken op hoe zijn teamgenoten verder werkten.


  Duncans tegenstander Arnout Dam pakte precies die pion op E4 die voor de stelling van Duncan belangrijk was. Duncan pakte de dader, het paard, maar dat had helaas een dubbele aanval op paard en loper tot gevolg. Hij streed verbeten voort, maar toen hij in het eindspel een penning over het hoofd zag, was het dan toch echt gebeurd. De partij werd verloren. Inmiddels was er ook een externe wedstrijd bij de senioren gestart, dus analyseren kon bij de sjieke bar bij DBC. Nu was het aan Leon en Isafara. Zij speelden kalm verder. Hoewel Leon blunderde in zijn opening kon hij door een mooie opvolging van zetten een stuk bemachtigen waardoor de partij weer in zijn voordeel kwam. Leon en Isafara besloten beiden hun partijen met winst en schoven ook nog even aan bij het analyseren. Met de gratis soesjes van de bar en de, na de partij gehaalde consumpties, werd het nog even een gezellig samenzijn met het DBC team, dat het verlies sportief droeg.

  In het donker fietsten we tevreden terug naar Utrecht.
  Isafara kon door naar een feestje en de rest ging naar huis.

  De volgende ochtend moest Duncan zich alweer melden te Maarssen voor het Regionale BO Schoolschaaktoernooi. Met team 1 van De Pijlstaart was het doel hoog te eindigen om zich te plaatsen voor het NK. Dat lukte en hoe! De Pijlstaart 1 werd zelfs tweede (na Kindercampus) en gaat dus ook naar het NK. Duncan had het soms wel zwaar op bord 1, want daar kwam hij af en toe spelers tegen waar hij niet vaak van wint, maar het lukte om 6 uit 9 te halen. De andere teamleden, Bent Smeets (ja, broer van) en de broertjes Kyo en Syd Zantingh (veelbelovende opkomende jeugd van Magnus Leidsche Rijn) presteerden uitmuntend. Vandaar die tweede plaats. Wat helemaal geweldig was, is dat ook De Pijlstaart 2 boven verwachting goed presteerde en zich met plek 8 tevens plaatste voor het NK in juni te Gouda! In dat tweede team ook nog een OZU speler: Adam Maes. Gisteren mochten beide teams een ererondje door de school doen.

Comments are closed.