• Een minimeerkamp tegen jeugdtoppers

    Posted on oktober 29, 2015 by in intern, jeugd
    Reshevsky geeft simultaan op zijn achtste

    Jeugdtoppertje Samuel Reshevsky geeft simultaan op zijn achtste

    In afwezigheid van Ed heb ik de jeugdspelers Lennart en Luca onder mijn hoede. De opgaven in Stap 4+ en Stap 5 zijn best ingewikkeld. Een goede hersenoefening voor mij en uitleg als ik het zie. Als afwisseling heb ik drie weken geleden een minimeerkamp gespeeld tegen beide heren. 15 minuten p.p.p.p. De partijen zijn opgeschreven, geanalyseerd en zijn hieronder na te spelen.

    In de partij tegen Luca won ik de positie maar ging door mijn vlag. Luca kwam netjes een pion voor maar stelde zich in het toreneindspel te passief op. Lennart ging in een complex middenspel bijna ten onder. Rond de 20ste zet wit een goede kans op directe winst. Het eindspel was gewonnen. De eindstelling is misschien weer remise (37ste zet geeft winst misschien uit handen).

Comments are closed.