intern

Een lekker rondje interne competitie

Met 10 borden was de interne ronde lekker gevuld. Genoeg sensatie op de borden. Veel voorjaarszeskamp wedstrijden. Evert speelde de halve finale beker tegen Ton. Een enerverende partij die Evert door een eindspeltrucje kon winnen. Heel belangrijk een trucrepertoire in het eindspel. Ger van Perlo heeft er in het verleden vele van bijgehouden. Op mijn verzoek zijn ze ooit in Schaakschakeringen gaan verschijnen en werden het vier mooie delen in een reeks Spelen met Eindspelen (alleen nog tweedehands verkrijgbaar). Bij New in Chess is nog steeds de Engelse editie Endgame Tactics te bestellen. Tactics, trucjes :)

De finale is nu Ed tegen Evert. Ed deed het zichtbaar rustig. Jan Ackerman wist hem met zwart op remise te houden. Jaap speelde een serieuze partij tegen Jan-Maarten met wit. Een dubbel fianchetto opgevangen met d5 en c6. Het werd een lange partij, druk langzaam opvoeren. Harm-Theo bezit dezelfde gave en Alwin was daar het slachtoffer van. Piet speelde in de zeskamp tegen de verse Jeugd B kampioene Isafara. Bijna traditioneel speelde zij haar f-pion naar voren. Ruimte, druk, torens verdubbelen. Uiteindelijk was Piet de gelukkige van alle schermutselingen. Wout van Veen en Rene maakten elkaar het leven zuur zonder de remisemarge uit het oog te verliezen. Dat lukten Daniel en Stephan ook. Idem ondergetekende met zwart tegen Pascal. De partij is hier terug te kijken. Geen grote fouten.

In de derde groep won Jan-Willem verrassend van Wout van Goor. Jan-Willem kon de complimenten van zijn tegenstander in ontvangst nemen. Weinig aan te merken op aanvalspartij van Jan-Willem.

Thijs tot slot wist makkelijk van Daan te verliezen, binnenvallend paard samen met dame maakten gehakt van de stukken om de koning.

Volgende week hopelijk dezelfde gezelligheid. Bijna de laatste ronde van de interne competitie. Bezoekers zijn welkom. Op maandag 29 mei het Ed van Eeden Blitz toernooi. Aanmelden kan hier.

Op 6, 9 en 13 juni het Henk Bloemink Toernooi (aanmelden hier) met parallel de beslissing van de OZU-kampioensrace met in ieder geval Harm-Theo Wagenaar en zeer waarschijnlijk Ed van Eeden (nog drie kansen).

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *