extern

Een druk schaakweekend

Als je in het buitenland bent en ze horen dat je uit Nederland komt, beginnen ze meestal over Amsterdam, drugs en hoeren. Alsof er in Amsterdam potjandrie niets beters te doen is! Aanstaande zaterdag 26 september speelt Oud Zuylen 1 uit tegen FischerZ. Locatie: Prins Hendrikkade 85, schuin tegenover het CS. Leuk om binnen te lopen als u toch in Amsterdam bent (wat u daar verder uitvogelt, gaat ons niet aan).

En alsof er?geen leven is buiten Amsterdam. Als u Utrecht niet wilt verlaten op deze KSNB-zaterdag, kunt ook een kijkje nemen in het gymnasium aan de Ina Boudier Bakkerlaan. Daar vinden maar liefst vijf teamwedstrijden plaats: Paul Keres I ? UVS, Paul Keres II ? SOPSWEPS ?29 en Paul Keres III ? Emanuel Lasker. Bovendien in de meesterklasse: Utrecht 1 – Kennemer Combinatie en ten slotte (in dezelfde klasse 3D als OZ 1) Utrecht 2 – UVS 2.

Voor wie de deur helem??l niet uit wil, is er nog de FIDE World Chess Cup in Bakoe, live met commentaar te volgen. Zaterdag is een rustdag, maar zondag starten de halve finales (met Giri – Svidler en Karjakin – Eljanov). De finale begint op 1 oktober.

De finalisten stromen met z’n twee?n door naar het kandidatentoernooi in maart 2016. De winnaar daarvan zal een match met de wereldkampioen spelen.