• Een avondje zwartepieten met Oud Zuylen 4 en 6

  Posted on oktober 24, 2013 by in extern

  (Door de mopperpiet – ter redactie kwam een anoniem stuk binnen, dat weliswaar aanstootgevend is, maar dat we wegens de amusementswaarde toch hebben geplaatst) Zit net de krant te lezen. Allemaal ingezonden brieven over die zwarte pieten. Wat een oeverloos gezeur. Het is gewoon een traditie en daar blijft iedereen vanaf, zelfs de VN. Ben laatst naar de musical Soldaat van Oranje geweest. Zeer emotioneel en na afloop had ik weer een enorme hekel aan de oude Pruisen. Daar hoor je niemand meer over en die mogen gewoon ons land weer in. Nee, die zwarte pieten, dat is belangrijk. Ze mogen wel rood, geel, groen of blauw zijn of een paardenkop hebben maar ze mogen niet zwart zijn. Als ze rood zijn komen de roodhuiden in opstand, als ze geel zijn vallen de mongolen ons land binnen, zijn ze groen dan stelt Groen Links vragen in de Kamer, zijn ze blauw dan klagen de mensen van koninklijke bloede (of de andere smurfen) en hebben ze een paardenkop dan staat Marianne Thieme over drie minuten bij me voor de deur. Nee, dan moest je gisteren bij Oud Zuylen komen. Je werd ondersteboven gelopen door al die pieten. Ze strooiden met punten alsof het niets was en zelfs een slavenDRIJVER (mister sssst) kon ze niet in toom houden. Over het vierde wil ik het nauwelijks hebben. Patrick moet zijn mensen zelf maar tot de orde roepen. Slechts twee lichtpuntjes. Pieterman Popken, die het moeilijk had in de eerste klasse, bracht het eerste halfje binnen en de mooiste partij van de avond kwam op naam van Bas. Hulde. De rest gaat maar eens naar dat huilende jongetje op het schilderij ‘Sinterklaasavond’ van Jan Steen kijken. De gard en de roe. Of mag dat laatste ook al niet meer in deze tijd van seksuele verruwing? Moeten we dan alles afschaffen? Komen na de negerzoen nu ook de blanke vla en de zwarte koffie aan de beurt?

  Oud Zuylen 4 Leusden 1 1-7
  1.B. Jubels (Bas) B.J.G. Beijer (Berry) rem
  2.H. Overmeer (Henk) B. Uneken (Bert) 0 – 1
  3.L. Leta (Tumba) L. de Rijke (Leo) 0 – 1
  4.H.T. Scheeringa (Hans) A. van der Staaij (Arie) 0 – 1
  5.H. Bloemink (Henk) R. Staal (Ronald) 0 – 1
  6.D. Platenkamp (Dick) G.J. Fröberg (Gert-Jan) 0 – 1
  7.P. Langendoen (Patrick) P.D. Weijgertze (Peter) 0 – 1
  8.P. Popken (Pieter) J.D. Leenen (Hans) rem

  Het zesde zag geen kans om de koppositie te verstevigen. De veteranen van HSG, de gerenommeerde club uit Hilversum, gaven onze ‘leerlingen’ een lesje in het midden- en eindspel. Onze ervaringsdeskundigen konden het nog wel bolwerken. Lex en Jan met een remise en remisekoning Ton met een winstpartij zorgden voor een 2-1 voorsprong maar helaas konden de anderen daar niets meer aan toevoegen. Do verspeelde een pion op h2 en vervolgens een stuk maar liet zien dat hij na een sabbatical jaar het vechten nog niet verleerd is. Ook Jacques hield een goed vol maar het paard van Sinterklaas sprong binnen op f3 en vernietigde de witte stelling. Die witte schimmel ook, of moet dat nu een zwarte hengst worden. Ben liet ook een pionnetje instaan om vervolgens een kwaliteit te verkwanselen. Steven en Tom leken ons te zullen redden maar daar ging het mis in het eindspel. Waren het die verdomde zwarte lopers, torens of de zwarte dame? Geen idee want ze zaten opgesloten aan de laatste tafels waar je nauwelijks bij kunt komen. Al met al een leerzame avond.
  De les die we hieruit kunnen trekken is, doe net als de Friezen. Zoek gewoon het eerste kievitsei en trek je niets aan van die kromme komkommers uit Brussel.
  Oud Zuylen 6 HSG 5 2-6
  1. Lex Plum Yme Kerkhof rem
  2. Ton Gezel Wim Sliep 1 – 0
  3. Jan Gijzen Jan Stomphorst rem
  4. Do Schat Albert Cohen 0 – 1
  5. Tom van Helmond Gert Vogel 0 – 1
  6. Steven Vugteveen Diederik van Houten 0 – 1
  7. Ben van der Velde Frans Oudshoorn 0 – 1
  8. Jacques van Dam Bram Slagboom 0 – 1

Comments are closed.