• Ed houdt grootmeester op remise

  Posted on november 17, 2012 by in toernooien

  Ioannis Papadopoulos

  Jawel, er werd werd geschaakt in “onze” zaal, en hoe! Het rapidtoernooi van De Rode Loper (zaterdag 17 november 2012) was drukker dan ooit. Volle bak. En sterk bezet. De meeste deelnemers waren uiteraard lid van de ontvangende club, maar ook Paul Keres en Oud Zuylen waren goed vertegenwoordigd. Van onze club deden o.a. Guus en Ed van Eeden, Marijke Kok, Ad Beuk, Judith van Amerongen, Denise Tönissen, Babis Lazaridis, Theo Rooijakkers, Leo Keizer, Rijk van Oostenbrugge en Alwin van Ee mee. Babis had een Griekse vriend meegenomen. Leuk dachten wij, en het was leuk. De jongen bleek tot veler verbazing de jeugdige Griekse grootmeester Ioannis Papadopoulos (1988) te zijn, de man die in 2007, toen nog titelloos, zo verrassend het kampioenschap van Griekenland in Igoumenitsa won met 7.5/9.0, twee volle punten meer dan zijn naaste concurrentie. In economie zijn onze Heleense vrienden wellicht niet zo sterk  (al is economie een Grieks woord – van het Griekse woord oikos (οἶκος, huis)  en nomos (νόμος, regel) – letterlijk betekent het dus huishoudkunde), maar schaken kunnen ze wel. Met de huishoudschool heeft dit alles niet veel van doen:  Ed kwam uit in de zwaar bezette eerste groep en hield Papadopoulos op remise! Hoe dat gegaan is en wat de uitslagen waren lezen we ongetwijfeld binnenkort bij De Rode Loper. O ja, Ioannis won het toernooi, waarna hij toch een aardige  envelop met daarin wel 30 euro naar huis kon nemen.

5 Responses so far.

 1. jva schreef:

  Er waren nog meer deelnemers van OZ: Leo Keizer en Marijke Kok……

 2. ave schreef:

  Wis en drie! Er staat dan ook ‘onder anderen’, maar ze zijn nu ook met naam en toenaam vermeld. Verder nog iemand vergeten?

 3. jva schreef:

  Haha, ik had inderdaad over dat onder andere heen gelezen! Ook Theo Rooijakkers deed namens de onzen mee……

 4. Henk schreef:

  Rijk en Denise wonnen hun groep? Die zaten indezelfde groep (8), welke gewonnen werd door Plantfeber (die overigens helemaal niet in die groep thuishoorde).

 5. ave schreef:

  Dank Henk en jva! Alle fouten zijn er nu uit hoop ik.