• Duncan allereerste

  Posted on juni 2, 2020 by in jeugd, Online

  Afgelopen dinsdag was er weer een goed bezochte jeugdavond op lichess. Leon was ook jarig, dus de avond had een feestelijk tintje.

  Er waren spannende en harde partijen te bewonderen. Af en toe had iemand wat technische problemen, uitval, laptops die raar deden en daardoor verlies van de partij tot gevolg hadden, mouseslips en hele trage muizen. Helaas! Het ongemak van het digitale schaken. Maar er is ook veel gemak natuurlijk en gelukkig begint er altijd snel weer een partij en is er soms ook nog een revanche mogelijk. Er wordt op de jeugdavonden meestal lekker veel gekletst in de chat en dat geeft best wel een beetje het gevoel elkaar echt even te zien en te horen.

  Voordeel van de Arena opzet is dat als je eenmaal goed gaat, dat je dan meteen ook heel erg goed gaat. Het on fire staan, de dubbele punten, dat geeft een enorme boost aan elke speler.
  Dit keer bleek Duncan niet te kloppen, zelfs niet door de meesters!

  Een van Duncans winsten was een partij tegen Jonah. Na de zet met de pion door Duncan kan Jonah hier de verleiding niet weerstaan om de pion te slaan. Lichess geeft het al aan: hij had natuurlijk veel beter zijn dame in veiligheid kunnen brengen! Door de pion te offeren heeft Duncans loper een vrije baan naar de dame die hierna dan ook ingenomen wordt. Vrij snel hierna kan zwart niet veel anders dan opgeven.

  Vanavond mag de jeugd weer! Leuk!

Comments are closed.