• Dijckzigt derby blijft onbeslist

  Posted on december 14, 2017 by in extern, nieuws, partijen

  OZU3 trof woensdag het eerste van de Rode Loper, uit en een beetje thuis. Zelfde ruimte, even smalle tafels, mooie elektronische borden, zelfde koffie en prijzen en oude bekende van Goede Zetten Zat. Remise, 4-4, 3 keer winst, evenveel verlies en twee remises. Er had iets meer in kunnen zitten. Dat is helaas al drie matches achter elkaar. Wat dan ook drie matchpunten kost. Statistiek is niet wat de avond overheerste. Balende en blije spelers wel.

  Freek en Wout van Goor waren snel klaar en willen de avond graag snel vergeten. Als captain zeg je dan: voor de volgende keer gewoon weer trainen. Beide spelers werden met zwart (de een in een Koningsindisch, de ander Grunfeld), in het middenspel klemgezet en in een koningsaanval omgebracht. De stelling van Wout, met verdwaalde torens en achtergebleven paarden deed pijn aan ieders ogen.

  Makkelijke winsten waren er voor ondergetekende en Wout van Veen. Wout gaf na het middenspel een kwaliteit (Dxh8) en profiteerde van deze afwezige dame in een koningsaanval. Bertrand liet zien dat het Philidorgambiet 1.e4 e5 2.Pf3 d6 3.d4 f5 geen goed idee is voor zwart. Al na 8 zetten was er groot voordeel. (zie voor de partij hieronder) Tijd dus om naar de andere partijen te kijken.

  Hans de Lange viel weer in voor een ziek geworden Harm. Ook hier was iets misgegaan in de opening. Zijn tegenstander kwam met een pionnenmassa naar voren. Maar liet dat gelukkig versloffen. Remise tot gevolg. Na de partij gaf Hans aan dat hij in de opening makkelijk had kunnen winnen als… Ja als, en daar kopen we weinig puntjes meeJ

  Jan Ackerman deed het prima tot hij vergat dat er een paard in stond. “Ik mistte een tussenzetje”. Nee hoor, dat paard had gewoon weggekund. Het duurde lang voor zijn tegenstander het punt binnen had, maar uiteindelijk lukte dat.

  Harm-Theo had een vertrouwde dichtgetimmerde stelling. Alle zware stukken werden op de d- en e-lijn gezet. Toen deze massaal waren afgeruild bleef er een +0.00 stelling over. Geen eer meer aan te behalen.

  De partij van de avond, en ook de partij waar iedereen bij de bar het langste mee bezig was, was die aan bord 1 van Sander.  Een Franse partij waar hij zelf commentaar bij zal geven. Met wit kreeg hij de ideale aanval met een batterij vanaf b1, pionnen die naar g5 en h5 oprukten en veel taktiek.  Het punt werd professioneel binnen gehengeld.  Sander zal binnenkort de analyse van de partij beschikbaar stellen.

  4-4, we zijn er iets mee opgeschoten. Toch ook deze had gewonnen kunnen worden. Gewoon weer oefenen voor de volgende ronde op 9 januari, thuis tegen Amersfoort 3. Staat ook niet hoog dus tijd voor maximale punten

  (Detailuitslagen volgen)

Comments are closed.