• Denk & Zet 1 – Oud Zuylen 4

  Posted on december 12, 2012 by in extern

  Het zegevierende vierde trotseerde de ijzige koude, zoals wij kameraad Karpov hier ook zien doen.

  Door Bertrand Weegenaar

  De derde ronde en we zijn optimistisch. In het gemoedelijke Dorpshuis de Boei in Vinkeveen wachtte het eerste van Denk & Zet.

  We zijn in een bijna complete bezetting van start te gaan. Op bord 7 zat gastspeler Henk Bloemink. Na een uur stond het eerste punt op het uitslagenbord. Jan Maarten legde in een Slavisch gambiet zijn tegenstander snel om. Deze bleef stug zijn pluspion verdedigen, brak zelf het centrum open en rokeerde lang. De open a-lijn was meteen dodelijk na 21 zetten. 1-0. Voor de volgende punten moest hij even wachten: Peter aan bord 3 kreeg in het middenspel een pluspion en converteerde deze rustig naar winst. Zelf gaf mijn tegenstander in een gelijkstaand middenspel een vol paard weg. Daarna was het niet zo moeilijk. 3-0

  De meest luidruchtige partij kwam van senior Bloemink. Gooi- en smijtwerk. Hij werd in een Wolga bij de keel gegrepen, maar speelde rustig f4 en e5 en hield knap de remise. Op bord 8 was door Harry inmiddels ook de vrede getekend. Wim van Hoek op bord 5 had een erg goede stelling, maar een paar keer knipperen met de ogen in tijdnood en de eerste nul was bijgeschreven. Met een voorsprong van 4-2 leek de avond wel bekeken.

  Alleen kon het nog alle kanten op. Zowel bij Tonny (bord 4) als bij Jan (bord 6). Rond de 40ste zet claimde de tegenstander van Tonny de partij (hij mistte zetten). In een stelling met een pluspion en de koning diep doorgedrongen leek de winst voor Tonny voor het grijpen. Alleen die klok: 40 minuten om 4. Een kortsluiting bij de tegenstander leverde in twee zetten twee pionnen op en een overgave.

  Met 5-2 voor besloot Jan va-banque te spelen, weigerde een remise aanbod. Op weg naar Vinkeveen gaf Jan aan het Frans wat zat te zijn. Gelukkig bedacht hij zich aan het bord en speelde een leuke partij. De stelling waarin wit remise aanbood was echter voor hem gewonnen, maar ja die klok. En die deed wit uiteindelijk de das om. We verlieten Vinkeveen met een 6-2 overwinning op zak. En inmiddels 5 wedstrijdpunten.

  Uitslagen:

  Bord Denk en Zet-Advisor 1 Oud Zuylen 4 2-6
  1 H. Kroon J.M.C. van den Boogaart 0-1
  2 G.J. Smit (Gert Jan) B. Weegenaar (Bertrand) 0-1
  3 J. de Boer P. Hoogakker (Peter) 0-1
  4 Th. Siecker T. Mackaaij (Ton) 0-1
  5 B.T. Klinkhamer (Ron) W.J. van Hoek (Wim) 1-0
  6 A. Broere J.C. Ackerman (Jan) 0-1
  7 J. Vrolijk (Jeroen) H. Bloemink (Henk) remise
  8 C. Verburg (Cees) H. Thorig remise

  Meer cijferwerk vind je hier en op de pagina over klasse 2D van de SGS.

Comments are closed.