• Degelijke doorstart derde (5-3)

  Posted on december 12, 2014 by in extern
  Gerard Verholt - Judith van Amerongen

  Gerard Verholt – Judith van Amerongen, routinier tegen oprukkende dame, geducht schaaktrainster.

  Oud Zuylen 3 doet weer mee na een verdiende overwinning op Utrecht 4, afgelopen donderdag 11 december. In de denksportkazerne bij Den Hommel lukte het ons met moeite om tussen alle bridgers door enkele schakers (doorgaans herkenbaar aan de matte blik) te ontwaren. Het viel op dat bijna de helft van de aanwezigen in het speelzaaltje Oudzuylenaren waren. Niet alleen ons olijke achttal maar ook dubbellid Marcel was er, benevens tripellid Marijke (die ook nog eens een keer lid van Soest is). In de interne van Utrecht werd een partijtje of vier gespeeld – geen wonder dat Oud Zuylen zo prominent aanwezig was. En niet alleen numeriek. Ook schaaktechnisch werd er flink aan de holle boom geschud tot de kerstballen als rijpe appeltjes in de gehaktmolen konden, zodat we snel spijkers met koffie konden slaan en nog net de fiets van half elf haalden.

  Op de voorgrond de titanenstrijd tussen Nils en Jan

  Op de voorgrond de titanenstrijd tussen Nils en Jan

  Judith won fraai van de alom bekende Gerard Verholt, voormalig hoofdklasser. Harm gaf de ook niet voor de poes zijnde Bas van Esch (rating 2186) aan bord 1 het nodige tegengas, maar werd toch met vaste hand weggeschoven in het middenspel. Invaller Steven was te gast op zijn oude club en won in flamboyante stijl. Marc versloeg een van de gebroeders De Graaf, in dit geval Peter.
  Vier partijen werden remise (Harry, Anton, Alwin, Jan), hetgeen niet wil zeggen dat ze bloedstollend saai waren. Vooral de partij van Jan tegen het elfjarige talentje Nils Neisingh. Jan leek aanvankelijk een gezonde pluspion te gaan cashen, tot het geslepen kereltje hem een loper aftroggelde. Het was gedaan met de rust: woeste taferelen met promoties aan beide kanten. Het toesnellend publiek (toch bestaand uit minstens anderhalve man en een paardenkop) hield het bijna niet meer droog. De dames vlogen over het bord, maar zoals zo vaak viel er niet aan de talloze schaakjes te ontkomen. Remise dus.

  SGS 2e Klasse 2014/2015, 2D:

  ? Utrecht 4 Oud Zuylen 3 3 5
  1. S.A. van Esch (Bas) H. Verbeek (Harm) 1 0
  2. G. Verholt (Gerard) J. van Amerongen (Judith) 0 1
  3. H. Meyer H. Thorig (Harry) 0,5 0,5
  4. H. Bok (Hidde) A. van der Kolk (Anton) 0,5 0,5
  5. A. van Bemmelen van der Plaat (Anita) A.R. van Ee (Alwin) 0,5 0,5
  6. P.G.B. de Graaf (Peter) M.A.M. Jongerius (Marc) 0 1
  7. M. Diederen (Maurice) S. Vugteveen (Steven) 0 1
  8. N.C.H. Neisingh (Nils) J.C. Ackerman (Jan) 0,5 0,5

   

  11dec2014-OZ3

  Het massaal toegestroomde publiek keek huiverend toe, zoals hier op de verre achtergrond: de beruchte Pascal B. nam de ietwat onheilspellende situatie in ogenschouw.

One Response so far.

 1. Anja schreef:

  Wat een leuk verslag toch weer! Dank je!