• De druk bezochte GP bij Moira Domtoren in december

  Posted on januari 13, 2020 by in Grand Prix toernooien, jeugd

  Een beetje laat, maar alsnog een stukje over de drukbezochte GP bij Moira Domtoren in december vorig jaar! En zo lang geleden lijkt het nu ook weer niet, afgelopen dinsdag ontving Samit pas zijn toen welverdiende beker op de club.
  Maar liefst zes kinderen van Oud Zuylen Utrecht, Kobe, Leon, Duncan, Jonah, Bent en Samit, deden mee. Van de allerhoogste groepen van de Super GP tot de allerlaagste groepen van de gewone GP hadden we spelers zitten. Allang voor de sluiting van de inschrijving ontstond er een wachtlijst van deelnemers, vandaar dat Moira Domtoren besloot de deelnemerslimiet op te heffen om nog meer kinderen de kans te geven mee te doen. Op de speellocatie, Denksportcentrum Den Hommel, werd extra speelruimte geregeld. Dit was de reden dat sommige groepen hun bekers verlaat ontvingen, aangezien Moira Domtoren met veel, maar niet met zoveel deelnemers van tevoren rekening gehouden had. Uiteindelijk deden er ongeveer 200 (!) kinderen mee.

  De partijen in de Super GP werden gespeeld op Liveborden. Deze zijn nog in te zien hier: http://view.livechesscloud.com/1de93ba2-9fbf-4764-861f-dda36c40cf9e

  In de Super GP werd in vierkampen gespeeld en kregen de schakers meer tijd. Kobe werd ongeslagen winnaar van de eerste groep van de Super GP, Leon werd met 1,5 punt gedeeld tweede in de derde groep van de Super GP.

  Duncan werd met 5 punten de winnaar van groep 5 en was daar erg mee in zijn nopjes: zijn allereerste beker voor de eerste plaats!
  Jonah had het zwaar in groep 7, maar sleepte er toch nog 2 punten uit.
  Bent werd de ongeslagen winnaar van groep 15 en zal een volgende keer zeker in een hogere groep worden ingedeeld.
  Ook Samit werd de ongeslagen winnaar van zijn groep, groep 22, en zal eveneens bij de volgende Grand Prix in een hoger groep gaan uitkomen.

  Een volgende Grand Prix laat nog wel even op zich wachten, want die zal er pas zijn op zaterdag 15 februari in Hoogland.

  Voor die tijd vindt het grote Schoolschaaktoernooi voor het Basisonderwijs plaats, dat gehouden zal gaan worden op zondag 9 februari. Het zou leuk zijn als alle jeugdschakers van onze club in een team van hun school gaan uitkomen aldaar. Je kunt zelf een team maken of misschien maakt je school al teams.

  En op 16 januari wordt het NK Schoolschaken voor het Voortgezet Onderwijs gespeeld tijdens de Chess on Tour van Tata Steel te Eindhoven. Leon heeft zich met een team van zijn school, het Christelijk Gymnasium Utrecht, hiervoor geplaatst en gaat zijn best doen er een mooi resultaat neer te zetten!

   

Comments are closed.