• Davelende sulplise tweede team

  Posted on november 28, 2013 by in extern, partijen

  Een ander hoog land

  Een schaker uit een ander hoog land op weg naar zijn match

  Het tweede team wist, enigszins tot zijn eigen verbazing, de ongeslagen rakkers van het eerste van Hoogland te verslaan. De trotse teamleider Huib Olij meldt: “Ik ben ongelooflijk trots op ons 2e team van Oud-Zuylen. Hedenavond wisten de dappere dodo’s, na een ½-3½ achterstand, alsnog een overwinning uit het vuur te slepen. Met een 4½-3½-overwinning tegen het sterke team uit Hoogland doet OZ 2 weer volop mee om zich sinds mensenheugenis weer eens te handhaven in de SGS-promotieklasse. Met dank aan Judith van Amerongen, Erik Corneth, Jan Maarten vd Boogaard et moi, die het volle punt wisten binnen te slepen en Hans de Lange voor de beslissende remise. Wout van Goor, Frank Tempelman en Bertrand Weegenaar delfden het onderspit”. Om dat laatste nou zo te benadrukken, dat is nou typisch weer Huib, maar we zullen het hem niet euvel duiden en volstaan met het plaatsen van zijn eigen partij.

  De individuele uitslagen vindt u hier. En er kwam uiteindelijk ook nog een klein verslag binnen van Huib, mitsgaders de partij aan het eerste bord van Jan-Maarten:

  Wout van Goor dacht een mooie mat combinatie op het bord te hebben getoverd, maar de riposte van zijn tegenstander mocht er zijn! 0-1. Frank overspeelde zijn fraaie aanvalsstelling en Bertrand liet zich een niet minder fraaie stelling alsnog ontfutselen. Hans de Lange deed weer eens mee, maar speelde ietwat inspiratieloos. De meeste stukken werden geruild en ja dan wordt het al gauw remise. ½-3½. Erik kwam toen informeren of hij remise mocht aannemen. Ik zei dat hij maar voor zijn eigen kansen moest kiezen. Ik zag het allemaal somber in. Ik zelf stond wat minder, bij Jan Maarten kon het nog alle kanten opgaan en alleen Judith stond opdat moment beter tot gewonnen. Erik speelde door! Invalster Judith pakte inderdaad het volle punt en Jan Maarten stond opeens gewonnen en ik gaf opeens mat in drie! 3½-3½! Erik zat inmiddels in vliegende tijdnood. En tot ieders verbazing speelde hij dat met redelijke vast hand naar een gewonnen stelling! Hiermee werd de verrassende eindstand bereikt van 4½-3½!

2 Responses so far.

 1. Cornetsky schreef:

  Hup ons!

 2. Bertrand schreef:

  Tsja ach we zagen de zwartspeler na g5 al hoopvol naar Huib kijken. Het bier smaakte hem goed. Alle andere slechte zetten van zwart moeten vanuit dat licht bezien worden.