• Dagschakers doen het digitaal

  Posted on april 3, 2020 by in schaakcafé

  (door Schaakmarakis) Vrijdagmiddag, nog net voor de vrijmibo, vond het eerste dagschaaktoernooi op lichess.org plaats. Met 19 deelnemers, niet slecht! We zagen diverse dagschakers die ook al in levenden lijve op de vrijdagmiddag waren verschenen. Maar ook nieuwe spelers. Er waren leden van Moira-Domtoren, Paul Keres, De Rode Loper en Oud Zuylen Utrecht.
  Winnaar was een zekere crammbb, een mysterieus personage dat ook al het dinsdagavondtoernooi had gewonnen, maar niet wil zeggen wie hij of zij is. Bij de wedstrijdleiding is wel bekend om wie het gaat, een sterke OZU-speler. Alleen Ronald wist de snoodaard een halfje af te nemen.
  Ton werd niet alleen tweede, maar speelde ook de meeste partijen: acht in totaal. Het speeltempo was 10+5, maar met de mogelijkheid om te ‘berserken’. Wie voor aanvang van een partij op ‘berserk’ klikt, speelt met de helft van de tijd en zonder increment. Twee berserkers tegen elkaar spelen dus een 5+0-pot. Op die manier kun je dus meer partijen spelen en duurt het niet te lang. Ton berserkte er vrolijk op los. En wie niet aan die haastige heisa meedoet, krijgt gewoon 10+5.
  Acadabra? Enfin, het was een heel geslaagd toernooitje. Je zou bijna kunnen zeggen dat het gezellig was. Ik hoor de critici al roepen: gezellig? Die onzin op internet? Maar omdat je de meeste mensen wel kent, is het een herkenbare situatie. De vele grappen die er in de chat worden gemaakt, doen vertrouwd aan.
  De meeste schakers spelen onder pseudoniem. Het is evenwel vaak snel duidelijk wie erachter steekt. Lawednav? Is dat Trueg? Daadredni, repliceerde de betrokkene.
  Volgende week weer!

2 Responses so far.

 1. Ronald schreef:

  ’n halfje?! Gezien de afwijkende puntentelling waren het ‘gewoon’ 2 volle punten!
  (voor mij ’n vol punt)

 2. Alwin van Ee schreef:

  Remise dus. Ja, crammbb was ‘on fire’, remise telt daar normaal voor 1 punt, nu dus 2.
  Wie kan dit nog volgen?