• Dagschaak, een nieuwe traditie?

    Posted on oktober 16, 2019 by in schaakcafé

    Vlnr: Jan, Jan, Theo, Rijn (met oliebol). Foto: AvE

    Vrijdag 11 oktober werd voor het eerst gedagschaakt in ons denksportcentrum. De plannen daarvoor bestonden al jaren omdat er een behoefte was aan de mogelijkheid om ook overdag in clubverband te schaken. De Utrechtse schaakclubs in STIBUS-verband besloten onlangs om dit nu eindelijk te organiseren. Een van de initiatiefnemers was Rijn de Jonge  van Moira-Domtoren.

    Tijdens de eerste middag liep het weliswaar niet storm, maar de sfeer was er niet minder om. De door Ton meegebrachte oliebollen droegen bij aan het speelplezier. Naast Rijn waren aanwezig: Ton, Theo R., Jan G. en Jan de J. (nog geen clublid), Alwin, Huib en Wout v. V. Deze keer werd een rapid-zeskamp afgewerkt. Bij meer belangstelling kan er uiteraard ook gesnelschaakt worden, dan wel partijen gespeeld met langere bedenktijd.

    Volgens sommige experts kan het een heel seizoen duren voordat zo’n traditie werkelijk wortel schiet. In andere steden blijkt de formule een succes. Waarom zou dat ons in schaakstad Utrecht niet lukken? Dus kom eens langs op vrijdagmiddag! Aanvang 13.30 uur. Voor clubschakers en thuisschakers (die dan maar eens hun huis moeten verlaten).

Comments are closed.