jeugd,  viertallen

Club D Team Kampioenschap

Afgelopen zondag waren we met het D team van OZU te gast bij Moira Domtoren. Aldaar werd het Club D Team Kampioenschap gespeeld. De allereerste keer dat een dergelijk toernooi voor de D werd georganiseerd. Normaal gesproken plaatsen D teams zich na afloop van een jaar lang externe competitie, deze keer mocht in een eendaags toernooi besloten worden welk team daadwerkelijk naar de halve finale van het NK gaat. Vooraf leken de eerste teams van Moira Domtoren en Magnus Leidsche Rijn de beste papieren te hebben. Zij wonnen al hun ronden en werden dan ook de nummers 1 en 2. Het tweede team van Moira Domtoren werd 3de. HSG D1 was al eerder geplaatst. 

Oud Zuylen Utrecht heeft zich geweldig staande gehouden tussen al dit speelgeweld. Ze eindigden samen met Woerden op een gedeeld 4de plaats. Niet genoeg om naar de halve finale te gaan, maar wel genoeg om te laten zien hoe goed we het doen na zolang niet in teamverband fysiek gespeeld te hebben! Het was leuk om iedereen gezellig samen bezig te zien. Een hecht team ook, want de partijen waren moeilijk en de ene keer won de een wel en de ander(en) niet. De teamleden, Duncan, Jeevan, Nizar en Siebe, bleven steeds bij elkaars partijen betrokken en waren elkaar tussen de ronden door aan het feliciteren of bemoedigen. Natuurlijk werden er ook andere spelletjes gedaan, zoals weggeefschaak, vlotte geesten en ouderwets verstoppertje, met teamleden van andere teams. We kunnen er trots op zijn dat iedereen enthousiast, vrolijk en gemotiveerd bleef, en dat elk teamlid minstens 1 keer gewonnen heeft. Als er niet gewonnen werd dan werd er regelmatig toch wel een goede partij gespeeld waar best met tevredenheid naar teruggekeken werd. En dat is belangrijk, want van de verliespartijen leer je vaak nog het meest.

Duncan op bord 1 en Jeevan op bord 2 waren onze topscoorders. Regelmatig waren zij (bij) de langst spelende partijen van de ronden. Het waren de borden waar de sterkste tegenstanders zaten, maar beiden zaten er echt op hun plek. Duncan won zelfs van de bord 1 van het winnende team van Magnus en Jeevan zorgde samen met Nizar voor de remise met het team van Moira Domtoren D2. De allerlaatste partij van het hele toernooi werd door Jeevan gespeeld en gewonnen, waarmee ons team de laatste ronde dan ook met winst afsloot. Een fantastisch resultaat, ook al gaan we niet door naar de halve finale. De jongens zijn zeker gemotiveerd om dit seizoen in de Externe Competitie er samen voor te gaan met de andere D spelers die er nu niet bij konden zijn! 

Zie ook de SGS website voor een verslag en eindstand:
https://www.sgs-schaakbond.nl/?p=5030