• Bekerteam al snel uitgeschakeld in SGS Beker

  Posted on januari 14, 2018 by in beker

  De deelname aan de SGS beker startte ook dit jaar weer met enige verwachtingen. Vorig jaar bereikte wij de halve finale en het jaar ervoor zelfs de finale. Dit jaar troffen in de eerste ronde Leusden. Een gerespecteerde tegenstander, maar OZU zou favoriet moeten zijn om de eerste ronde te overleven.

  Ik kwam de avond zelf terug uit Istanbul, maar wilde graag even kijken hoe het ons bekerteam presteerde tegen Leusden. In Istanbul was het zonnig en 20 graden, maar eenmaal terug in Nederland was het onder nul en duurde het nog even voordat de auto was ontdooit. Het zat al vroeg tegen.

  Eenmaal aangekomen in Leusden zag ik dat Sander aan het analyseren was. Hij had gewonnen, maar hij had over geluk niet te klagen. De overige 3 partijen stonden erg beroerd. Wout was als tweede uitgespeeld. In de opening wist zijn tegenstander Wout te verrassen. Hierdoor belandde Wout in een verloren toreneindspel.

  Freek stond ook materiaal achter. In het middenspel leek een Paard op e5 goed te staan, maar hij kon niet afmaken. Het paard werd ingesloten. Hij probeerde nog wat complicaties in het spel te brengen, maar het kwam niet meer goed.

  Harm Theo kwam goed uit de opening, maar overzag een combinatie waardoor hij een kwaliteit achter kwam. Met een 1-2 achterstand, moest er op winst gespeeld worden, maar dat heeft er eigenlijk niet meer ingezeten. Als er iemand kon winnen was het zijn tegenstander. Harm Theo wist een stelling te bereiken waarbij zijn tegenstander niet meer verder kon komen, waardoor remise een feit werd.

  Hierdoor verloren wij verrassend met 2,5-1,5 van Leusden. Al vroege uitschakeling dit jaar. De verrassingen maken de beker vaak leuk, alleen zitten wij dit keer aan de negatieve kant. Op naar volgend seizoen!

  Leusden Oud Zuylen Utrecht 2.5 1.5
  Berry Beijer Sander Blok 0 1
  Gert-Jan Fröberg Harm-Theo Wagenaar 0.5 0.5
  Bert Uneken Freek Busstra 1 0
  Ronald Staal Wout van Veen 1 0

Comments are closed.