• Amersfoortse kei ligt zwaar op de maag

  Posted on december 14, 2016 by in extern

  un24-3-1956detailOud Zuylen Utrecht 4 heeft op knappe wijze de laagste plaats in de eerste klasse A van de SGS weten te behouden door een nederlaag tegen Amersfoort 3. Het leek er nog even op dat het 4-4 zou worden, ja zelfs winst was niet uitgesloten. De spelers hebben er evenwel alles aangedaan om het Amersfoortse feestje niet te verstoren.

  Topscorer van ons team is Harry met 3 uit 4. Hij bleef ongeslagen, want ook deze keer wist hij een slechte stelling met een olijke schwindel naar remise om te buigen. Verder remises van Jan A., Leo en Jan-Willem. Laatstgenoemde was overigens ingedeeld tegen een oud-lid van Oud Zuylen: Bert Lardenoye. Alleen uw verslaggever, totaal verrast in de opening door een combinatie, wist de aldus ontstane, vrij beroerde stelling geleidelijk naar de winst om te zetten.

  Beide teams speelden met drie invallers. Onze invallers verloren helaas alle drie. Steve was al eerste klaar en Bas volgde. Guus mocht aan het eerste bord spelen tegen Jeanine de Cloet, die in 2006 Nederlands kampioen bij de meisjes t/m 14 jaar was en zich als zodanig in dat jaar plaatste voor het WK jeugd in Georgië. In 2002 had ze ook al meegedaan aan het EK voor meisjes t/m 10 in het Spaanse Peñiscola.

  Op het lijstje van Nederlandse jeugdkampioenen komen we trouwens ook een aantal leden van onze club tegen. Lars Vereggen was kampioen bij de jeugd t/m 12 jaar in 2009. In de categorie meisjeskampioenen t/m 16 jaar treffen we in 2002 Gillian Visschedijk aan. In 1998 was zij ook al kampioen van de meisjes t/m 14. En bij de jeugdkampioenen t/m 14 jaar zien we dat Sander Blok zowel in 1989 als in 1990 gedeeld eerste was. In 1973 was Meindert van der Linde jeugdkampioen in de categorie t/m 20 jaar. Wie het recente jaarboek heeft gelezen, kent het verhaal: Bruno Carlier van Oud Zuylen had in de laatste ronde genoeg aan remise, maar Meindert hield hem van het kampioenschap af. Overigens is Meindert jarig op de dag dat Euwe wereldkampioen werd, te weten vandaag, 15 december. Als je op zo’n datum geboren bent, moet je wel gaan schaken!

  Maar we dwalen af. Jan A. merkte belachelijk optimistisch op dat 3-5 de ‘beste uitslag tot nu toe’ is. Dat is juist: lag deze Amersfoortse kei zwaar al op de maag, het vorige sjoemelschaak in deze poule leidde helemaal tot obstipatie.

  SGS 1A 2016/2017 1A:

    Oud Zuylen Utrecht 4 Amersfoort 3 3 5
  1. G. van Eeden (Guus) J.L. de Cloet (Jeanine) 0 1
  2. B. Jubels (Bas) Q.W. van de Seijp (Quintin) 0 1
  3. L.F. Keijzer (Leo) G. Beltman (Guus) 0,5 0,5
  4. J.C. Ackerman (Jan) M.F. Corpeleijn (Maarten) 0,5 0,5
  5. H. Thörig (Harry) R. van Rinsum (Remco) 0,5 0,5
  6. A.R. van Ee (Alwin) M. Bos (Martin) 1 0
  7. S. Vugteveen (Steven) R. Kuchler (Ruud) 0 1
  8. J.W. Lubbers (Jan-Willem) B. Lardenoye (Bert) 0,5 0,5

   

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

Comments are closed.