• Afsluiten en vooruitkijken OZU Jeugdseizoen

  Posted on augustus 22, 2022 by in jeugd, simultaan, toernooien

  De zomervakantie is voorbij. De jeugd gaat weer naar school deze week, maar het schaken start wat later. Na de ALV.

  Het OZU jeugdseizoen van 2021-2022 werd eindelijk na twee corona jaren weer op de traditionele manier afgesloten:
  met een bowlingavond voor de jeugd en hun trainers bij Bison Bowling. Voor een deel van de kinderen was dit de eerste keer dat zij mee konden doen met deze traditie, voor een enkel kind was het zelfs de eerste keer dat het ging bowlen!

  Voorafgaand aan de bowlingavond werden de bekers van de top 3 uitgereikt van de interne jeugd competitie. Leon Elferink is de kampioen geworden van het seizoen 2021-2022. Ravi Moolenaar werd tweede en Duncan Elferink werd derde.
  Leon zal als jeugdkampioen de jeugdsimultaan gaan geven bij de opening van het nieuwe OZU jeugdseizoen 2022-2023 op 13 september.

  Niet onvermeld mag blijven dat de winnaar van de bowlingavond trainer Ton Mackaaij werd. Met zijn twee leerlingen in de top 3 van de interne competitie was het al een beste avond voor Ton. Ton werd op de voet gevolgd door scheidend lid Ravi.

  In de zomervakantie is er ook van alles gebeurd op schaakgebied. Sommige jeugdspelers hebben gezellig meegeschaakt op de zomer schaakavonden van de senioren en ook gespeeld op toernooien her en der in het land. Duncan, Isafara en Leon speelden het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap (ONJK) te Enschede dat dit jaar, na twee coronajaren, eindelijk weer georganiseerd werd. Jeugdschakers vanuit het hele land en daarbuiten kwamen een week lang tegen elkaar strijden. Daar waren ook heel wat Utrechtse schakers bij. Leon haalde netjes 50% in groep B, Duncan en Isafara speelden in groep C. Voor Duncan een zwaar deelnemersveld waar hij toch nog 3,5 uit 9 behaalde, Isafara deed in de top mee en werd het beste Nederlandse meisje. Zij heeft hiermee haar ticket voor het NK van komend seizoen al veilig gesteld.

  Een heel aantal partijen zijn live gespeeld, zie voor live borden: https://www.onjk.nl/nl/live/live2022abc

  Nog voor de jeugd start met de jeugdsimultaan moet het OZU E1 team al aantreden voor de halve finale NK van het Club E Kampioenschap in de Bilt bij DBC op zaterdag 10 september. Vlak voor de zomervakantie begon, plaatste het team zich voor deze halve finale!

Comments are closed.