• 4-kampentoernooi Moira-Domtoren gewonnen door Daan Schönberger

  Posted on oktober 8, 2016 by in toernooien
  Vlnr. Marcel, Dirk Floor, Daan en Marc

  Vlnr. Marcel, Dirk, Daan en Marc

  De 54e editie van het Moira-Domtorenvierkampentoernooi is volbracht. De invitatiegroep werd gewonnen door Daan Schönberger. Marc Schwartz legde met drie remises beslag op de tweede plaats, gedeeld met Marcel Schröer. Dirk Floor was niet zo op dreef: hij behaalde slechts een halfje, in de laatste ronde tegen Marc (zie foto links).

  Wout van Goor werd tweede in groep B, Alwin van Ee won groep D met 2 uit 3. Guus van Eeden viel met 1 uit 3 buiten de prijzen (oogverblindend glimmende bekers).

  Het toernooi verliep gesmeerd door de geoliede organisatie van Tjerk en Rijn. Wat nog een incidentje had kunnen worden maar wat het niet werd: in ronde 2 veronderstelde Paul van Leeuwenkamp dat hij zwart had tegen Kasim Wandy. Volgens de indeling had Paul wit. De goedgekapte Kasim kwam zoals meestal een minuut of twintig  te laat binnen en Paul, in zalige onwetendheid gezeten achter de zwarte stukken, had de witte klok al in werking gezet. Kasim ging in de haast aan de witte kant zitten en beide heren speelden hun partij. Niets aan de hand. Maar wat was er gebeurd als Kasim had gezegd: “Ik heb zwart en jouw klok loopt al twintig minuten!” Een leuke casus voor arbiters. Uiteindelijk had Kasim driemaal wit tijdens dit toernooi, al mocht hem dat niet baten (1 uit 3).

  Zie voor alle details www.moira-domtoren.nl

  Mijn aardigste partij was tegen Paul van Leeuwenkamp. Ik wist dat Paul altijd Hollands speelt en probeerde hem uit zijn voorbereiding te lokken. Op zet 7 speelde ik d4, waarmee toch een van de hoofdvarianten op het bord komt.

  [Event “Moira-Domtoren 4 kamp groep D”]
  [Site “Utrecht”]
  [Date “2016.10.07”]
  [Round “3”]
  [White “Ee, Alwin van”]
  [Black “Leeuwenkamp, Paul van”]
  [Result “1-0”]
  [WhiteElo “1716”]
  [BlackElo “1711”]

  Uw verslaggever helemaal rechts op de foto, in een duel met Paul van Leeuwenkamp

  Uw verslaggever helemaal rechts op de foto, in het duel met Paul van Leeuwenkamp

  Bij dit toernooi gaat de helft van de deelnemers met een beker naar huis, de bofferds.

  Bij dit toernooi gaat maar liefst de helft van de deelnemers met een ouderwetse beker naar huis: de nummers 1 en 2 van elke vierkamp krijgen zo’n prima-de-luxe-blingblingding. Een zonnebril wordt helaas niet bijgeleverd.

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

Comments are closed.