• 200 Euro ophalen in Het Waagtoren Toernooi in Alkmaar

  Posted on maart 13, 2016 by in toernooien

  (door Henk Overmeer) Maart 2016. Het was een aangenaam eerste weekend in Alkmaar alwaar in het plaatselijk Grand Cafe Gulden Vlies, tevens de stamlocatie van schaakvereniging De Waagtoren op de eerste verdieping een flink aantal schaakborden stonden opgesteld om de vele deelnemers een goede plek te kunnen bieden.

  Ik besloot mee te doen aan het behoorlijk goed gesponsorde weekendtoernooi met in Oleg Korneev de enig aanwezige grootmeester in de A groep die het toernooi met 5,5 punt uit 6 wedstrijden ook gedecideerd en ogenschijnlijk moeiteloos op zijn naam wist te schrijven. In mijn eigen C groep was ik de nummer 4 op rating en een 1ste prijs van 200 euro leek me een meer dan aanlokkelijk perspectief om eens wat aan mijn de laatste maanden nogal sukkelende rating te doen. In die opdracht slaagde ik.

  Na een bye vrijdagavond in ronde 1 kon ik uiteindelijk 4 keer de winst opeisen, speelde ik 1x remise en won ik aldus met opvallend gemak een leuke geldsom. Tijdens mijn 3 zaterdagpartijen voelde ik me fit, speelde ik gefocust al moest ik na 2 winstpartijen in de avond een halfje afstaan via zetherhaling terwijl ik in het eindspel de beste kansen had.

  Ik was rond kwart over 11 in de avond klaar, had nog een uur te rijden naar Utrecht alwaar ik een kort nachtje slaap inging hetgeen we me niet belette om op de zondag nog eens 2 maal uit te halen waardoor ik met 5 punten en een vol punt voorsprong op de rest van het deelnemersveld eindigde en de 200 euro mee naar huis mocht nemen.

  Hier de uitslag en een overzicht van het prijzengeld.

Comments are closed.